Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό frozen yogurt με φιστίκια Αιγίνης σε καλαθάκια φύλλου...με κεράσια!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό frozen yogurt με φιστίκια Αιγίνης σε καλαθάκια φύλλου...με κεράσια!

Ποιος αντιστέκεται στη… δροσιά του παγωτού όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει; Πόσο μάλλον όταν αυτό σερβίρεται προκλητικά σε τραγανά καλαθάκια από φύλλο κρούστας και γαρνίρεται με ζουμερά σοταρισμένα κεράσια…

Μερίδες:6-8 Διαβάστε παρακάτω...
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες

Δείτε ακόμη: Ώρα για γλυκό! Παγωμένο γλυκό με σαλέπι και βύσσινο!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Σιμόνη Καφίρη
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
Για το παγωτό
600γρ. γιαούρτι πλήρες
200γρ. µασκαρπόνε ή ανθότυρο
8 κουτ. σούπας µέλι
100γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, αλεσµένα σε σκόνη
3-4 σταγόνες πράσινο χρώµα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Για τη γαρνιτούρα
½ κιλό κεράσια χωρίς κουκούτσι
2 κουτ. σούπας µέλι

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες από τον Ηλία Μαμαλάκη!

λίγο καρδάµωµο σε σκόνη
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
αµύγδαλα ασπρισµένα, χοντροκοµµένα και καβουρδισµένα
φιστίκια ωµά ολόκληρα, ελαφρώς καβουρδισµένα
Για τα καλαθάκια
16 κοµµάτια φύλλο κρούστας διαστάσεων 21x21εκ.
βούτυρο λιωµένο

Διαδικασία
Ετοιµάζετε το παγωτό: Χτυπάτε στο µίξερ το γιαούρτι µε το τυρί και το µέλι, µέχρι να γίνουν ένα λείο µίγµα.

Προσθέτετε το χρώµα ζαχαροπλαστικής για να χρωµατίσει ελαφρά το παγωτό και βάζετε το µίγµα να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.

Δείτε ακόμη: Φτιάξε μόνος σου την πιο τέλεια σάλτσα πέστο για τα μακαρόνια!

Ανακατεύετε στο µίγµα τα φιστίκια και το βάζετε στην παγωτοµηχανή να παγώσει. Αν δεν έχετε τη συσκευή, το βάζετε σε µεταλλικό σκεύος και το µεταφέρετε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να παγώνει το ξαναχτυπάτε στο µίξερ για να αφρατέψει. Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία για 2 φορές ακόµα και το αφήνετε στην κατάψυξη.

Ετοιµάζετε τα καλαθάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Βάζετε δύο δύο φύλλα κρούστας αλειµµένα µε βούτυρο µέσα σε πυρίµαχα βουτυρωµένα µπολ (ραμεκέν) και τα ψήνετε στο φούρνο µέχρι να ροδίσουν.

Φτιάχνετε τη γαρνιτούρα: Ζεσταίνετε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κεράσια για µερικά λεπτά.

Προσθέτετε το µέλι και το καρδάµωµο και τα αφήνετε µερικά λεπτά ακόµα. Τα ανακατεύετε µε τα φιστίκια και τα αµύγδαλα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο µέχρι να τα σερβίρετε.

Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνετε να µαλακώσει για περίπου 20 λεπτά µέσα στο ψυγείο. Μεταφέρετε τα καλαθάκια των ψηµένων φύλλων σε πιάτα, τα γεµίζετε µε το µίγµα των φρούτων και προσθέτετε από πάνω από µία µπάλα παγωτό.

Πηγή: Οlivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Tina Webb