Time for brunch: Σάντουιτς με τυρί, μπέικον κι αβγό!

Πρέπει να την δοκιμάσετε!

Time for brunch: Σάντουιτς με τυρί, μπέικον κι αβγό!

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από ένα λαχταριστό σάντουιτς όταν η ώρα του κυρίως γεύματος αργεί; Ιδού λοιπόν μια νόστιμη και γρήγορη πρόταση που μπορείτε να διαμορφώσετε ανάλογα με τα γούστα σας.

Μερίδες:4 Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Πιο καλοκαιρινή δεν γίνεται! Σαλάτα καλοκαιρινή με καρπούζι και παξιμάδια χαρουπάλευρου!

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
4 ψωμάκια στρογγυλά ανοιγμένα στη μέση
4 φέτες τυρί ένταμ ή κασέρι
8 φέτες μπέικον
1-2 ντομάτες σε φέτες
4 αβγά
μερικά φύλλα μαρουλιού
μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφαιρείτε.

Προσθέτετε στο τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνετε τα αβγά ανά δύο. Σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι των αβγών και να μείνει υγρός ο κρόκος τους. Τα βγάζετε προσεκτικά στην άκρη με σπάτουλα. Ψήνετε τα ψωμάκια για λίγο στο τηγάνι από την κομμένη πλευρά να ζεσταθούν και τα βγάζετε στην άκρη.

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένια muffins με κολοκυθάκι και καρότο!

Στήνετε τα σάντουιτς: Απλώνετε μια κουταλιά μαγιονέζα στο κάτω μέρος του ψωμιού και συνεχίζετε με λίγο μαρούλι, μια φέτα τυρί, μπέικον, ντομάτα, αβγό. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος του ψωμιού, στερεώνετε τα σάντουιτς με καλαμάκια και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr