Η πιο νόστιμη συνταγή για σπαγγέτι με ψητά παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και φουντούκια!

Η κατάλληλη συνταγή για να «τρελάνετε» τους καλεσμένους σας!

Η πιο νόστιμη συνταγή για σπαγγέτι με ψητά παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και φουντούκια!

Θέλετε να καλέσετε επισκέψεις στο σπίτι σας και να τους τρελάνετε με τις δεξιότητες σας στην μαγειρική;

Η παρακάτω συνταγή θα κάνει τους επισκέπτες σας να γλείφουν τα δάχτυλα του. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Φτιάξε μόνη σου πεντανόστιμα τρουφάκια πρωτεΐνης!

Φτιάξτε νόστιμη σπαγγέτι με ψητά παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και φουντούκια!

Υλικά
500γρ. σπαγγέτι
½ φλιτζάνι ξίδι βαλσαμικό
2 κουτ. σούπας μέλι
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
300γρ. παντζάρια ψημένα, σε λεπτές φέτες
100γρ. σπανάκι
100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
200γρ. κατσικίσιο τυρί
φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε ακόμη: Φτιάξε μόνη σου νόστιμη μαύρη σοκολάτα!

Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνετε κρατώντας λίγο από το νερό τους. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ξίδι με το μέλι και βράζετε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μειωθεί ο όγκος των υγρών και να πάρετε ένα μίγμα σαν σιρόπι.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα και ρίχνετε το σκόρδο, τα παντζάρια, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το σιρόπι και ανακατεύετε να γλασαριστούν τα υλικά.

Προσθέτετε τα μακαρόνια, το σπανάκι και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε αν χρειάζεται. Τέλος ρίχνετε τα φουντούκια, το τυρί, ανακατεύετε και τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά.

Σερβίρετε το σπαγγέτι γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε ακόμη: Οι 7+2 προτάσεις της Σταματίνας Τσιμτσιλή για πρωινά δυναμωτικά σνακς!

Tips
Για να ψήσετε τα παντζάρια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι, τα περιχύνετε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τα τυλίγετε το καθένα χωριστά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 40-45 λεπτά περίπου, ανάλογα το μέγεθός τους.