Οι καλύτερες επιλογές στο μοσχαρίσιο κρέας για τις συνταγές σας!

Θα σας βοηθήσουν!

Οι καλύτερες επιλογές στο μοσχαρίσιο κρέας για τις συνταγές σας!

Πολλές είναι οι φορές που έχουμε πάει στο κρεοπωλείο και δεν ξέρουμε ποιο κομμάτι κρέατος να επιλέξουμε για την συνταγή μας.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Παρακάτω σας έχουμε την λύση στην ερώτηση. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: 6+1 φαγητά που δεν θα κατανάλωνε ποτέ ένας σεφ σε εστιατόριο!

Για ψητά κατατσαρόλας: Τρανς, κιλότο, νουά, στρογγυλό.

Για κοκκινιστά κατσαρόλας: Ελιά, κιλότο, στρογγυλό, σπάλα, ποντίκι, κότσι (οσομπούκο).

Για βραστά και σούπες: Ποντίκι, στρογγυλό, καπάκι, στήθος, στηθοπλευρές, ουρά.

Για ψητά σχάρας: Μπριζόλα με κόκκαλο, σπαλομπριζόλα, νεφραμιά, φιλέτο.

Δείτε ακόμη: Κάνε πιο νόστιμες τις συνταγές σου με αυτά τα tips!

Για γρήγορο ψήσιμο στο τηγάνι, σνίτσελ και κινέζικα πιάτα: Τρανς, φιλέτο.

Για κιμάδες: Λάπα, ποντίκι, καπάκι.

Τράνς: Προέρχεται από το εσωτερικό τμήμα του μηρού, δεν έχει οστά και είναι φτωχό σε συνδετικό ιστό. Είναι το κλασικό κομμάτι για σνίτσελ.

Κιλότο: Προέρχεται από το τμήμα της λεκάνης του ζώου, έχει τρυφερά κομμάτια κρέατος, είναι φτωχό σε μυικό ιστό και δεν έχει κόκκαλα.

Νουά: Προέρχεται από το οπίσθιο τμήμα του μηρού του ζώου. Δεν περιέχει καθόλου λίπος, αλλά ο ενδομυϊκός συνδετικός ιστός από τον οποίο αποτελείται, καθιστά το κομμάτι σχετικά σκληρό. Γι’ αυτό το λόγο ο καλύτερος τρόπος να μαγειρευτεί είναι ψητό στην κατσαρόλα, αφού πρώτα το ροδίσουμε με ελαιόλαδο ή βούτυρο στην κατσαρόλα απ’ όλες τις πλευρές, προκειμένου να ψηθεί στη συνέχεια, κρατώντας όλους τους ζωμούς του.

Δείτε ακόμη: Λωτός: Η σπουδαιότερη τροφή που είναι θαυματουργή!

Στρογγυλό: Προέρχεται από το μπροστινό και εξωτερικό τμήμα του μηρού του ζώου, του οποίου το κάτω τμήμα, που περιλαμβάνει το οστό της επιγονατίδας με τις απολήξεις των μυών, είναι πλούσιο σε συνδετικό ιστό (ζελέ).

Ποντίκι: Το ποντίκι προέρχεται από την πλάτη ή από το μηρό του ζώου και είναι κομμάτι με πλούσιο συνδετικό ιστό (ζελέ) χωρίς κόκκαλο.

Σπάλα: Η σπάλα ή ωμοπλάτη βρίσκεται πάνω από τα μπροστινά πόδια του ζώου και είναι κομμάτι με τρυφερό κρέας, χωρίς κόκκαλο και με μικρές ποσότητες λίπους.

Δείτε ακόμη: Και όμως τόσα χρόνια κόβαμε το ψωμί λάθος! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος!

Κότσι: Προέρχεται από τα μπροστινά ή τα πισινά πόδια του ζώου και είναι πλούσιο σε μυϊκό ιστό αλλά και κόκκαλο με μεδούλι. Μια διάσημη σπεσιαλιτέ από κότσι είναι το ιταλικό «οσομπούκο», το οποίο μαγειρεύεται στην κατσαρόλα κοκκινιστό μαζί με πολλά λαχανικά.