Ψαρόσουπα η λατρεμένη! Η απόλυτη συνταγή με σαφράν και λαχανικά!

Με την υπογραφή της Νένας Ισμυρνόγλου!

Ψαρόσουπα η λατρεμένη! Η απόλυτη συνταγή με σαφράν και λαχανικά!

Πλούσια γεύση χάρη στα ψάρια αλλά και στα λαχανικά που χρησιμοποιούμε ενώ το σαφράν δίνει ξεχωριστό άρωμα.


Η αγαπημένη Νένα Ισμυρνόγλου σε γαστρονομικό ρεσιτάλ στον Γαστρονόμο! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Caesar Salad αλλιώς! Η light εκδοχή του Άκη Πετρετζίκη που θα λατρέψεις!


Υλικά
800 γρ. ανάμεικτα φιλέτα ψαριών για ψαρόσουπα (βρίσκουμε έτοιμα, συσκευασμένα, στους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ)
400 γρ. πατάτες, σε μικρούς κύβους
1 κλωνάρι σέλερι, σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα καρέ
1 καρότο, σε λεπτές ροδέλες
8 ίνες σαφράν
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμες τηγανίτες με μέλι, καρύδια και σουσάμι όπως στην Κρήτη!


Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε στον πυθμένα τις πατάτες, το σέλερι, το κρεμμύδι και το καρότο. Από πάνω απλώνουμε τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το σαφράν, το λάδι και 1½ λίτρο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα. Βγάζουμε προσεκτικά τα ψάρια σε ένα πιάτο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε τα υγρά και τα λαχανικά από την κατσαρόλα στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα, μοιράζουμε το ψάρι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.