Μαγειρίτσα με μανιτάρια!Vegetarian και πεντανόστιμη!

Η συνταγή και η εκτέλεση!

Μαγειρίτσα με μανιτάρια!Vegetarian και πεντανόστιμη!

Αυτή τη συνταγή θα την αγαπήσετε γιατί είναι ξεχωριστή!

Η μαγειρίτσα, η ταπεινή, η εορταστική, είναι και θα είναι η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία της ελληνικής κουζίνας. Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά για τη μαγειρίτσα
120 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
400 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
400 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε φέτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ρύζι γλασέ
φύλλα από 1 μαρούλι, κομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 λίτρο νερό ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
Υλικά για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
1) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2) Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και σοτάρουμε να μαραθούν, για 6-7 λεπτά.

3) Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

4) Προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο, το μάραθο και τα μυρώνια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το νερό ή το ζωμό.

5) Αφήνουμε ακάλυπτη την κατσαρόλα να βράσει για περίπου 20-25 λεπτά.

6) Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό απ’ τη φωτιά, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

7) Σε μπολ, με σύρμα ή ένα πιρούνι, χτυπάμε καλά τα αυγά, και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνεχώς.

8) Με μία κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά 2-3 κουταλιές καυτό ζωμό από τη μαγειρίτσα μέσα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας ζωηρά.

9) Ρίχνουμε αργά το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας συνεχώς.

10) Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να “κάτσει” για 10 λεπτά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.

Η συνταγή της Τρίτης! Μπούτια κοτόπουλου με λαχανικά στο φούρνο!

Κορίτσια, σας έχουμε την συνταγή της ημέρας και είναι πεντανόστιμη!

Πρόκειται για μπούτια κοτόπουλου με λαχανικά στο φούρνο! Διαβάστε παρακάτω...

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα
4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
800 γρ. γλυκοπατάτα (κομμένη σε κύβους)
250 γρ. κρεμμύδι (κομμένο στα 8)
300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
250 γρ. μανιτάρια λευκά (κομμένα στα 4)
1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη στα 8)
40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
60 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. κρέμα βαλσάμικο
45 γρ. βούτυρο
1 μπρόκολο (κομμένο σε μικρές τούφες)

To Burger των χορτοφάγων! Η συνταγή που θα ξετρελάνει Vegan και μη...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, το κρεμμύδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα μανιτάρια, την πιπεριά και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο και περιχύνουμε όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και με τα χέρια μας ανακατεύουμε πολύ κάλά, έτσι ώστε να μαριναριστούν ομοιόμορφα. Προσθέτουμε διάσπαρτα στο ταψί και τα κομμάτια του βουτύρου.
Με 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο μαρινάρουμε το κάθε μπούτι κοτόπουλου, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 55 – 60 λεπτά**.
Μετά τα πρώτα 20** λεπτά ψησίματος προσθέτουμε το μπρόκολο στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο (για άλλα 35 – 40 λεπτά), μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να έχει ψηθεί καλά εσωτερικά.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σουρώνουμε τα υγρά που έχει σε ένα μικρό κατσαρολάκι, το οποίο ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Bράζουμε, έως ότου τα υγρά αρχίσουν να πήζουν και να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
Σερβίρουμε με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Νηστίσιμο Παστίτσιο: Η συνταγή για το αγαπημένο σας φαγητό που θα λατρέψετε

Χωρίς τύψεις! Healthy Brownies με επικάλυψη χαλβά!

Η απόλυτη συνταγή για brownies έρχεται από τον Λάμπρο Βακιάρο!

Αυτή είναι η συνταγή και η εκτέλεση. Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά για 1 ταψί 20Χ20

200 γρ. βιολογικό χαλβά με μέλι
1 + 1/2 κούπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας
1/4 κούπας + 2 κτσ. ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κτγ. εσάνς βανίλιας
1/2 κτγ. αλάτι
1/2 κτγ. μπέικιν σόδα
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
3/4 κούπας βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι σαν αλεύρι)

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με καφέ και γλάσο σοκολάτας… Αφράτο σύννεφο σαρακοστιανής «αμαρτίας»!

Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την 1 κούπα σοκολάτα και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Σε ένα αλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την βρώμη, την ζάχαρη, το μπείκιν σόδα, το αλάτι, το εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μεχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί 20 επί 20 εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα σε ομοιόμορφο πάχος.
Ψήνουμε για 30 – 32 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά.

Γλυκό... κόλαση! Τα πανεύκολα τρουφάκια με τρία υλικά

Για την επικάλυψη Χαλβά

Σε ένα «μπεν μαρί» θρυμματίζουμε τον χαλβά. Προσθέτουμε 2 κτσ. βραστό νερό (από το νερό που βράζει στην κατσαρόλα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Σε περίπτωση που ο χαλβάς είναι σφιχτος προσθέτουμε επιπλέον 1 κτσ. βραστό νερό.
Απλώνουμε την κρέμα χαλβά ομοιόμορφα πάνω από το brownies.
Τέλος λιώνουμε 2 κτσ. σοκολάτα και με ένα κουτάλι το απλώνουμε στην επιφάνεια του χαλβά δημιουργώντας αφηρημένες γραμμές.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr