Ζεστή σούπα βελουτέ με κοτόπουλο και λεμόνι!Για τις ψυχρές ημέρες...

Φτιάχνεται σε χρόνο dt!

Ζεστή σούπα βελουτέ με κοτόπουλο και λεμόνι!Για τις ψυχρές ημέρες...

Αυτή είναι η κατάλληλη συνταγή για τις ψυχρές ημέρες που έρχονται! Ζεστή σούπα βελουτέ με κοτόπουλο και λεμόνι!

Μιας και ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή, τρελαίνομαι να κάθομαι μέσα στο σπίτι στα ζεστά και να φτιάχνω νόστιμες σούπες και ζεστή σοκολάτα. Μία από αυτές τις σούπες, είναι η συγκεκριμένη που είναι βελουτέ με κοτόπουλο.

Η πιο ελαφριά, αλλά και η πιο χορταστική σούπα βελουτέ που υπάρχει. Η πλούσια υφή της περιέχει όλες τις γεύσεις που απογειώνουν τον ουρανίσκο σου και σε συνδυασμό με το κοτόπουλο, θα γίνει η αγαπημένη σου σούπα.

Η συγκεκριμένη συνταγή σερβίρεται σε ακριβά εστιατόρια ως πρώτο πιάτο. Αν θες και εσύ να νιώσεις πως είναι να γεύεσαι ένας πρώτης κλάσεως πιάτο, συνέχισε να διαβάζεις.

Η συνταγή της ημέρας: Φτιάξτε μια υπέροχη και πεντανόστιμη κρητική καρμπονάρα!

Μισό κιλό κοτόπουλο (όποιο μέρος του κοτόπουλου θέλεις)
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Διαδικασία:

Για αρχή, κόβουμε και καθαρίζουμε καλά το κοτόπουλο. Προσοχή, απολυμαίνουμε με ξύδι τα εργαλεία που χρησιμοποιήσαμε για το κόψιμο του αλλά και τις επιφάνειες που αγγίξαμε. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε μία μεγάλη κατσαρόλα να βράσει μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αφού τα κόψουμε. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και μετά το λάδι και το λεμόνι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για τουλάχιστον μισή ώρα.

Αφού βράσει, αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Κράτησε τον ζωμό του κοτόπουλου ζεστό μέσα στη κατσαρόλα μιας και είναι το πιο σημαντικό βήμα στη σούπα μας.

Έπειτα, βάλε σε μία ξεχωριστή κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και ύστερα το αλεύρι. Ανακάτεψε καλά μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα και ανακατεύοντας συνεχόμενα, ρίξε τον ζωμό του κοτόπουλου μέσα στο μείγμα. Μην ξεχνάς να ανακατεύεις συνέχεια για να μην κολλήσει.

Μόλις πήξει λίγο το μείγμα, απέσυρε από τη φωτιά και πέρασε τη πηχτή σούπα από το μπλέντερ για να λιώσουν όλα τα λαχανικά μαζί. Στη συνέχεια έχεις δύο επιλογές. Μπορείς είτε να κόψεις σε κομματάκια το κοτόπουλο και απλά να το βάλεις μέσα στη σούπα, είτε να το λιώσεις μαζί με όλα τα υλικά, αναλόγως τα γούστα σου.

Η σούπα βελουτέ μας, είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Αλλιώτικη κοτόσουπα! Αν την δοκιμάσετε έτσι, θα την τρώτε συνέχεια!

Η Αλλιώτικη κοτόσουπα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Αν την δοκιμάσετε έτσι, θα την τρώτε συνέχεια!

Ένα συστατικό κάνει την διαφορά! Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή...

Υλικά:
½ κοτόπουλο
8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι κομμένα καρότα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
1 κούπα καλαμπόκι και 1 κούπα αρακά (μιξ) κατεψυγμένα
1/4 κουταλάκι πιπέρι λευκό
βούτυρο 1/4 φλιτζανιού
¼ ενός φλυτζανιού αλεύρι για κάθε χρήση ή κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
φέτες λεμονιού
6 κρόκοι αυγών
Κρουτόν
Φρέσκο μαλακό βούτυρο

Φτιάξε φρουτάλια Άνδρου: Παραδοσιακή ομελέτα με λουκάνικο!

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο και το ξαφρίζουμε. Μόλις μαλακώσει το αφαιρούμε από το νερό και ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τον αρακά και το καλαμπόκι, την μικρή πατάτα, τον έξτρα ζωμό (μπορείτε να φτιάξετε από κύβους κότας) και το λευκό πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά. Σε ένα άλλο σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ και κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά ζωμό από τη σούπα μέσα στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει χυλός. Ρίχνουμε το μίγμα στη σούπα, το ρύζι, ξεκοκαλίζουμε και κόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε κύβους και το ρίχνουμε κι αυτό (πετάμε τα κόκαλα) και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.

Χωρίζουμε από τα αβγά και χτυπάμε τους κρόκους μαζί με λίγο λεμόνι και προσθέτουμε σταδιακά ζωμό από τη σούπα. Προσθέτουμε στη σούπα το μίγμα των αβγών ανακατεύοντας. Καίμε ελαφρά βούτυρο σε ένα τηγανάκι, ρίχνουμε τα κρουτόν ανακατεύουμε για μισό λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά στη σούπα. Σερβίρουμε την κοτόσουπα ζεστή.