Βέφα Αλεξιάδου: Σου έμεινε γαλοπούλα; Κάνε την πίτα της και θα αδειάσει όλο το ψυγείο!

Δεν θα μείνει ούτε η γέμιση!

Βέφα Αλεξιάδου: Σου έμεινε γαλοπούλα; Κάνε την πίτα της και θα αδειάσει όλο το ψυγείο!

Σου έμεινε γαλοπούλα; Η Βέφα Αλεξιάδου έχει λύση! Κάνε την πίτα της και θα αδειάσει όλο το ψυγείο! Δοκίμασε την συνταγή και θα μας θυμηθείς...

Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση. Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη!

Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή γαλοπούλα (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί)
1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα
βούτυρο ή βιτάμ
3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι,πιπέρι
1 κούπα γάλα
1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο)
2 αυγά χτυπημένα
1 κρόκος αυγού
λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.

Το ίδιο κάνουμε και από την κάτω μεριά,έτσι ώστε στη μέση του φύλλου να μείνει μια ζώνη ανέπαφη.

Κόβουμε και αφαιρούμε τις τέσσερις γωνίες

Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης τη γέμισή μας αφήνοντας κενές τις λωρίδες και τα "καπάκια".Στη συνέχεια κλείνουμε προς τα μέσα τα "καπάκια"

Αρχίζουμε να κλείνουμε τα ζεύγη των λωρίδων προς τα μέσα βάζοντας με τα δάχτυλά μας λίγο νερό στα σημεία που ενώνονται ώστε να κολλήσουν καλύτερα

Όταν τελειώσουμε αλλείφουμε τη ζύμη με τον κρόκο του αυγού και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα (εγώ στη φωτο έχω ρίξει λίγο reggato γιατί δεν είχα παρμεζάνα,αλλάκανονικά χρησιμοποιούμε παρμεζάνα)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35min.

Θυμηθείτε την συνταγή της και για χοιρινό.... Λιώνει στο στόμα!

Βέφα Αλεξιάδου: Φτιάχνει πατατοσαλάτα με σως μουστάρδας! Βάλ'την δίπλα στη γαλοπούλα και δεν θα μείνει «φτερούγα»!

Η Βέφα Αλεξιάδου φτιάχνει πατατοσαλάτα με σως μουστάρδας! Βάλ'την δίπλα στη γαλοπούλα και δεν θα μείνει «φτερούγα», ενώ σίγουρα όλοι θα σχολιάσουν το τραπέζι σου!

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες βρασμένες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες ή λωρίδες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο βρασμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα:
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1/4 κούπας χυμό λεμονιού ή ξύδι
1/2 κ.γ. μουστάρδα σκόνη (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια μπουκιάς και τις ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό (ή άνηθο) και το καρότο.



Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο και χτυπάμε να ενωθούν.



Περιχύνουμε την σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε λίγες ώρες πριν τη σερβίρουμε για να νοστιμίσει. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Ιδού και η συνταγή για εύκολες κρέπες της Βέφας...