Βέφα Αλεξιάδου: Μπιφτέκια αφρατοφανταστικά στην απόλυτη συνταγή! Είσαι από την Πόλη; Βάλε και κανέλα!

Δεν θα μείνουν ούτε οι πατάτες από δίπλα!

Βέφα Αλεξιάδου: Μπιφτέκια αφρατοφανταστικά στην απόλυτη συνταγή! Είσαι από την Πόλη; Βάλε και κανέλα!

Μπιφτέκια αφρατοφανταστικά στην απόλυτη συνταγή από την Βέφα Αλεξιάδου! Είσαι από την Πόλη; Βάλε και κανέλα και θα γίνει «μακελειό»!

Μετά από πολλά πειράματα, κατέληξα σε αυτά τα μπιφτεκάκια! Η βασική συνταγή είναι από το βιβλίο της κ. Βέφας Αλεξιάδου. Εδώ σας παρουσιάζω τη συνταγή με τις προσαρμογές - αλλαγές που πρόσταξαν τα προσωπικά μου γούστα!

Υλικά
9-10 μπιφτέκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (κατα προτίμηση λάπα)
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 αυγά
1 καρότο μεγάλο
2 μικρές ντομάτες ή 1 μεγάλη
3 κσ γάλα εβαπορέ
8 κσ ελαιόλαδο
6-7 κσ τυρί τριμμένο
2-3 κγ πιπέρι
1,5 κγ αλάτι
2 κσ σιμιγδάλι
4 κσ φρυγανιά τριμμένη
2 κγ ρίγανη
1/2 ματσάκι μαιντανό (μόνο φύλλα όχι κοτσάνια)

Εκτέλεση
35 Minutes
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπόλ ή λεκάνη.



Τρίβουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, το καρότο, τη ντομάτα και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στον κιμά.



Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.



Ζυμώνουμε το μίγμα του κιμά έχοντας βρεγμένα χέρια για όσο χρειάζεται μέχρι να ενωθεί ο κιμάς με τα υπόλοιπα υλικά.



Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας προσέχοντας πάλι τα χέρια μας να είναι ελαφρώς βρεγμένα.

Και μετά τα μπιφτέκια; Το ρυζόγαλο που καίει καρδιές!

cookpad.com

Βέφα Αλεξιάδου: Φτιάξε τα κριτσίνια της με κανέλα! Βάλε ταχίνι και η συνταγή θα φτάσει «ταβάνι»

Φτιάξε τα κριτσίνια της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα! Βάλε ταχίνι και η συνταγή θα φτάσει «ταβάνι» και θα μας θυμηθείς!

Νηστίσιμα κριτσίνια για μικρούς και μεγάλους! Θα τα λατρέψουν όλοι...

Υλικά
30 κριτσίνια
400 γρ. αλεύρι περίπου
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/4 φλ. ταχίνι απλό
1/2 φλ. μέλι
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 φακελάκι σουσάμι ή ηλιόσπορους
1 φλ. χλιαρό νερό + νερό σε πιάτο, αν θες λίγη κανέλα και είσαι έτοιμη!

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ τη μαγιά, το αλάτι, το μέλι και το ταχίνι, ανακατεύουμε ή χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά.



Ρίχνουμε λίγο λίγο το 1 φλ. χλιαρό νερό εναλλάξ με το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη σκεπασμένη 1 ώρα.



Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε μπαστουνάκια, κριτσινάκια, τα βουτάμε σε πιάτο με νερό που έχουμε δίπλα μας και μετά σε σουσάμι ή ηλιόσπορους για να κολλήσουν επάνω.



Ψήνουμε τα κριτσίνια μας στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.



Λίγα μυστικά ακόμα : Χρησιμόποιησα αλεύρι ολικής άλεσης και έψησα στις αντιστάσεις. Καλή σας επιτυχία !!

Δες και τα κουλουράκια της με κανέλα...