Βέφα Αλεξιάδου: Αυτή είναι η μυστική συνταγή για το ρυζόγαλο! Μην ξεχάσεις να βάλεις και κανέλα!

θα πάθετε την πλάκα σας με αυτή την συνταγή!

Βέφα Αλεξιάδου: Αυτή είναι η μυστική συνταγή για το ρυζόγαλο! Μην ξεχάσεις να βάλεις και κανέλα!

Αυτή η μυστική συνταγή για το ρυζόγαλο θα κάνει τους πάντες να τα φάνε στο λεπτό! Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου και για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα!

Δοκιμάστε την και εσείς και δεν θα χάσετε! Είναι καταπληκτική, εύκολη και γρήγορη! Αν θέλετε γλυκό χωρίς κόπο στο λεπτό. τότε η Βέφα Αλεξιάδου σου έχει την απάντηση.

Υλικά
4-5 μερίδες

1/2 κούπα ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 1/2 κούπα νερό
1/4 κ.γ. αλάτι (μια πρέζα)
4 κούπες γάλα φρέσκο
1-2 κ.σ. κοφτές, κορν φλαουρ
1-2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση
30-35 λεπτά

Ξεπλένουμε το ρύζι, μέσα σε ψιλό σουρωτήρι. Βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό. Προσοχή, γιατί όσο χαμηλά κι αν έχουμε τη φωτιά, το νερό θα απορροφηθεί πολύ γρήγορα!

Σε 1/4 της κούπας γάλα, διαλύουμε το κορν φλαουρ και τη βανίλια. Bράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε στο 3 για 20 λεπτά- κι εδώ προσοχή, γιατί έχει την τάση να φουσκώνει.

Προσθέτουμε το διαλυμμένο κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτάκια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπωλάκια. Όταν κρυώσουν ελαφρώς, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και όταν κρυώσουν εντελώς, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Εσείς έχετε δοκιμάσει τα κριτσίνια της με κανέλα; Αν όχι, τρέξτε γιατί είναι καταπληκτικά!

Βέφα Αλεξιάδου: Δεν θα μείνει δείγμα από αυτά τα κουλουράκια κακάου! Για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα!

Δεν θα μείνει δείγμα από αυτά τα κουλουράκια κακάου! Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου και για έξτρα απόλαυση βάλε και κανέλα!

Μια πολύ νόστιμη συνταγή με μυρωδάτα κουλουράκια κακάο που μου την έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμουν μικρότερη. Η συνταγή είναι της κας. Βέφας Αλεξιάδου και κατά ένα περίεργο τρόπο δεν την έχω βρει δημοσιευμένη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε. Πραγματικά τα κουλουράκια εξαφανίζονται άμεσα!

Υλικά
Περίπου 40 κομμ
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλιού μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές σούπας κακάο
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα βιτάμ
2/3 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ τα 6 πρώτα υλικά και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, στο μίξερ και χτυπάμε για 2 λεπτά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με κουτάλι και στη συνέχεια με το χέρι ώσπου να γίνει μια απαλή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου.

Ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά περίπου.

Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε λίγο τα κουλουράκια στην κουβερτούρα.

Έχετε δοκιμάσει και τα κουλουράκια της με κανέλα;