Ταραμοσαλάτα με λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου - Έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά

Η τοπ συνταγή της Καθαράς Δευτέρας

Ταραμοσαλάτα με λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου - Έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά

Η τέλεια ταραμοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και λεμονάκι από την κ. Βέφα Αλεξιάδου. Από τις συνταγές που είναι χρόνια φυλαγμένες με αγάπη στα τετράδια μου,το φρέσκο κρεμμυδάκι μας άρεσε πολύ. Θα την έχεις έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για το οικογενειακό τραπέζι! Για τον λόγο αυτό σου βρήκαμε μια συνταγή για ταραμοσαλάτα που είναι ένα πιάτο που δεν μπορείς να μην το έχεις εκείνη την ημέρα.

Υλικά

  • 200 γρ. ταραμά
  • 6-8 φέτες ψίχα ψωμιού μουσκεμένες και καλά στραγγισμένες
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2/3 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 1/3 κούπας χυμό λεμονιού{'εβαλα περισσότερο}

Εκτέλεση

  • Πολτοποιούμε τον ταραμά στο moulti ή στο Blender πολύ καλά μέχρι να γίνει πάστα,τον αναμειγνύουμε με το ξερό κρεμμύδι και λίγο λάδι.
  • Προσθέτουμε το ψωμί και όλο το ελαιόλαδο σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας την ταραμοσαλάτα μας με ελιές και κρεμμυδάκι
  • Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε μια λεία υφή.

Ωστόσο, η Βέφα έχει φτιάξει και τον κορυφαίο σιμιγδαλένιο χαλβά για την Καθαρά Δευτέρα! Διάβασε εδώ την συνταγή!

Πατατοσαλάτα με σκόρδο από την Βέφα Αλεξιάδου - Λιώνει στο στόμα

Λιώνει στο στόμα η πατατοσαλάτα που μαγειρεύει η συγκλονιστική Βέφα Αλεξιάδου και έχουμε την απίστευτη συνταγή! Θα πάθετε την πλάκα της. Μυστικό της είναι το ελάχιστο σκόρδο, που όμως κάνει την διαφορά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κ. Αλεξιάδου έχει καταπληκτικές συνταγές κι εμείς στο Youweekly.gr βρήκαμε μια από τις πιο γρήγορες και γευστικές και σας την παρουσιάζουμε.

Τα υλικά για την πατατοσαλάτα μας:

  • 10 φέτες ζαμπόν κομμένο καρεδάκια
  • 5 κούπες βρασμένες πατάτες κομμένες μεγάλα κομμάτια
  • 3 κουταλιές κάπαρη
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές άνηθο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο (ή φρέσκο)
  • 1/2 κούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κούπας πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 4 κουταλιές γιαούρτι πηκτό στραγγιστό
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά μουστάρδα καλή
  • 200 γρ. τυρί Φιλαδέλφειας (λάιτ)
  • ένα κεφαλάκι σκόρδο

Πως φτιάχνουμε την πατατοσαλάτα μας:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα τα πρώτα 9 υλικά. Κτυπάμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό το λάδι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το τυρί Φιλαδέλφειας, να γίνει ομοιογενές και το αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα να πάει παντού.

Προαιρετικό:

Αδειάζουμε και στρώνουμε με κουτάλι το μείγμα σε μια φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο. Το μέγεθος της φόρμας να χωράει 5 κούπες νερό. Για να ξεκαλουπώσουμε εύκολα τη σαλάτα και για να μην χαλάσει το σχήμα της, ντύνουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλουμε μέσα το υλικό μας. Την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μια νύχτα. Προσεκτικά αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και με προσοχή αφαιρούμε τη μεμβράνη. Γαρνίρουμε με καθαρά τρυφερά φυλλαράκια ρόκας.

Επίσης, αν θες να την συνοδεύσεις με κάτι, επιβάλλεται με το κοτόπουλο με μπόλικο λεμόνι, που είναι πάλι συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου