Φτιάξτε Focaccia με σταφύλια και δενδρολίβανο - Θα αντικαταστήσει την λαγάνα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Πεντανόστιμο!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Φτιάξτε Focaccia με σταφύλια και δενδρολίβανο - Θα αντικαταστήσει την λαγάνα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Θέλετε να φτιάξετε focaccia με σταφύλια και δενδρολίβανο; Η συνταγή αυτή θα αντικαταστήσει την λαγάνα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Νόστιμο και εύκολο θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
  • 3 φλιτζάνια απλό αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας θαλάσσιες νιφάδες αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια
  • 2 ματσάκια δεντρολίβανο, φύλλα μόνο

Εκτέλεση

Συνδυάστε 1¼ φλιτζάνια ζεστό νερό, ζάχαρη και μαγιά σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε την στην άκρη για 5 λεπτά.

Συνδυάστε αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το μείγμα ζύμης με το μισό λάδι. Ανακατέψτε να γίνει ένα, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα χέρια για να κάνετε τη ζύμη ένα.

Γυρίστε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε για 10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετήστε το σε ένα μπολ και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα. Μιας και μιλάμε για την Καθαρά Δευτέρα που πλησιάζει δείτε πότε πέφτουν και οι άλλες αργίες

Αφήστε την στην άκρη σε ένα ζεστό, μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Λιπάνετε ένα δίσκο ψησίματος. Κρατήστε τη ζύμη πίσω. Γυρίστε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Πιέστε τα σταφύλια στη ζύμη. Καλύψτε με το πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το σε μια ζεστή,ελεύθερη περιοχή για 30 λεπτά για να αυξηθεί.

Βάλτε το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο αλάτι και δεντρολίβανο. Ψήστε για 10 λεπτά. Μειώστε το φούρνο στους 180 ° C. Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή έως ότου το καρβέλι είναι χρυσό.

Καθαρά Δευτέρα και λαχταριστές γαρίδες - Το πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και εμείς σας βρήκαμε το πιο πρωτότυπο πιάτο ώστε να δώσετε μια διαφορετική πινελιά στις γεύσεις σας. Και αυτό που θα "αλλάξουμε" είναι οι λαχταριστές γαρίδες, που δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας.

Και τι είναι αυτό που θα το διαφοροποιήσει; Το γάλα καρύδας. Τώρα μπορείτε να συνδυάσετε την τροπική γλυκύτητα της καρύδας με τις "ευαίσθητες" γεύσεις της γαρίδας σε αυτό το εντυπωσιακό σνακ.

Για να εξοικονομήσετε χρόνο βάλτε τα στην φριτέζα σας και εξασφαλίστε ένα ομοιογενές, τραγανό φλοιό που δεν "καταρρέει". Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή για να δημιουργήσετε και άλλα τραγανά σνακ όπως κοτομπουκίτσες.

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι καρύδα χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας σε κονσέρβα
  • 1/2 φλιτζάνι Πάνκο
  • 1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε χαμηλή φωτιά, ψήστε την καρύδα για μερικά λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Προσθέστε γάλα καρύδας σε ένα ρηχό μπολ. Σε ένα δεύτερο ρηχό μπολ, συνδυάστε το Πάνκο και τη φρυγανισμένη καρύδα και ανακατέψτε.

Πάρτε τη γαρίδα (στεγνή), βουτήξτε την στο γάλα καρύδας, και στη συνέχεια στο μίγμα Πάνκο. Προθερμάνετε τη φριτέζα στους 200 βαθμούς.

Τοποθετήστε τη γαρίδα στη φριτέζα σε ένα μόνο στρώμα, και εάν χρειάζεται, βάλτε τες σε παρτίδες. Τηγανίστε τα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι και είστε έτοιμοι για το πιο λαχταριστό γεύμα. Εμείς ωστόσο σας έχουμε βρει ακόμα μια υπέροχη συνταγή, όπου μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σαλάτα με γαρίδες και μάνγκο! Θα σας «τρέχουν» τα σάλια!