Το μοσχάρι ρολό σε φύλλο της Βέφας Αλεξιάδου είναι σαν "λουκούμι" - Το λεμόνι θα το απογειώσει

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το μοσχάρι ρολό σε φύλλο της Βέφας Αλεξιάδου είναι σαν

Αυτό το μοσχάρι ρολό σε φύλλο της Βέφας Αλεξιάδου είναι σαν "λουκούμι" και μόλις του ρίξετε και λεμόνι θα απογειωθεί. Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι από αυτή την συνταγή σίγουρα μέσα στο σπίτι σας.

Η συνταγή είναι της Βεφας Αλεξιαδου και είναι μια ωραία πρόταση για Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

  • 75 γρ βούτυρο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, τρυφερό, κομμένο σε κομματάκια
  • 1 1/2 κούπα ζωμό κρέατος
  • 2 κσ αλεύρι
  • 3 καρότα βρασμένα σε κυβάκια
  • 2 αυγά σφιχτά, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, ππιπέρι
  • 200 γρ τυρί φέτα σε κομμάτια ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας
  • 200 γρ ζαμπόν σε κομματάκια
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για το τύλιγμα:

  • 1 φύλλο σφολιάτας ή 8 φύλλα κρούστας
  • 75 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Πριν το τέλος προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σωταριστεί και αυτό.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Δείτε εδώ και τους λαχανοντολμάδες με λεμόνι της Βέφας Αλεξίαδου

Σε μία στενόμακρη βουτυρωμένη φόρμα 30 εκ. ή σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας ή τα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα, ένα και ρίχνουμε την γέμιση.

Βρέχουμε τις άκρες του φύλλου με νερό για να κολλήσουν και να μην χυθεί η γέμιση.
Κάνουμε το ρόλο και το τουμπαρουμε έτσι ώστε το κλείσιμο να πάει στη βάση της φόρμας ή του ταψιου.

Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και με την μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε τρύπες σε 3-4 σημεία έτσι ώστε να βγαίνει ο ατμός.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδισει το φύλλο. Σερβίρουμε με στρογγυλό πατατουλες baby στο φούρνο με λεμόνι, μουστάρδα και μέλι.

Καλή επιτυχία!!!

Aν πάλι δεν θέλετε το ρολό σε φύλλο δείτε αυτή την γαριδόσουπα με λεμόνι

Μια υπέροχο συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα μοιράστηκε μαζί μας η κορυφαία μαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου! Βήμα βήμα πως θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα γαριδόσουπα! Προσοχή με το λεμόνι, μην πέσει λιγότερο από όσο λέει η δοσολογία γιατί κάνει πραγματικά την διαφορά!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά για την γαριδόσουπα:

Βέφα Αλεξιάδου συνταγές για Καθαρά Δευτέρα

Υλικά

  • 1 1/2 κιλού μέτριες γαρίδες
  • 1/2 κούπας νερό
  • 1 μικρή καυτερή πιπερία σε ρόδες
  • 1 μικρό καρότι σε φετάκια
  • 1 κλωνάρι σέλινο κομματάκια
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο
  • 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση γαριδόσουπας από την Βέφα Αλεξιάδου

Αφαιρέστε το κέλυφος από τις γαρίδες κι αφήστε τα κεφάλια και τις ουρές. Τρυπήστε την πλάτη με μια φουρκέτα, τραβήξτε και φαιρέστε το εντεράκι. Ξεπλύντε τις γαρίδες κι αφήστε τες να στραγγίσουν καλά σε τρυπητό. Βάλτε σε κατσαρόλα το νερό και τα υπολοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι. Βράστε τα για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα τις γαρίδες, σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τες δυνατά 7-8 λεπτά. Δεν πρέπει να βράσουν περισσότερο, γιατί σκληραίνουν και στεγνώνουν. Στο διάστημα αυτό, ανακατέψτε τες μια-δυο φορές κουνώντας δυνατά την κατσαρόλα. Κατεβάστε από τη φωτιά, περιχύστε με το χυμό λεμονιού και ρεβίρετε τη γαριδόσουπα μέσα σε βαθιά πιάτα ή μπολ. Πασπαλίστε την επιφάνεια με το μαϊντανό ή το άνηθο και το κρεμμυδάκι.