Κοτόπουλο στο φούρνο για τους καλοφαγάδες - Το μυστικό της Βέφας Αλεξιάδου στο λεμόνι

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κοτόπουλο στο φούρνο για τους καλοφαγάδες - Το μυστικό της Βέφας Αλεξιάδου στο λεμόνι

Για ακόμη μια φορά η Βέφα Αλεξιάδου θα σας «τρελάνει» με την συνταγή της. Η μαγείρισσα, έχει δημιουργήσει το πιο νόστιμο κοτόπουλο στο φούρνου που είναι για... καλοφαγάδες. Μάλιστα, αποκάλυψε και το μυστικό της στο λεμόνι που ρίχνει.

Πάμε να δούμε την συνταγή αναλυτικά παρακάτω. Τι υλικά θα χρειαστείτε και πως θα την επιτύχετε βήμα προς βήμα.

Χρόνος προετοιμασίας 30’ - Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30’

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1/2 κούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 2 κιλά πατάτες, σε κομμάτια
  • 1/2 κούπας λάδι
  • 1/2 κούπας βούτυρο, σε κομματάκια

Εκτέλεση

Πλύντε το κοτόπουλο, στραγγίστε το και βάλτε το σε ταψί ή πυρέξ σκεύος με διαστάσεις 25Χ35 εκ. Τρίψτε το κοτόπουλο με το μισό χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αραδιάστε τριγύρω τις πατάτες. Περιχύστε τες με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε τες. Περιχύστε το φαγητό με το λάδι και πασπαλίστε το με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Βάλτε το βούτυρο εδώ κι εκεί επάνω στις πατάτες.

Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 1800C, 1 ώρα και 30’ περίπου. 15’ πριν το βγάλετε από το φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο κι αφήστε το φαγητό να ροδίσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο νερό. Μην το βάλετε από την αρχή, αφήστε πρώτα το φαγητό να σιγοψηθεί με το δικό του ζουμί, το χυμό λεμονιού και το λίπος.

Τέλεια είναι η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου είναι και αυτή με τις γεμιστές τσιπούρες. Μια απλή και πολύ εύκολη συνταγή που θα αγαπήσετε.

Μετά το κοτόπουλο στο φούρνο με λεμόνι φτιάξτε και τα κρουασάν κανέλας της Βέφας Αλεξιάδου

Θέλεις να φτιάξεις ένα γλυκό για να πάρουν τα παιδιά σου στο σχολείο ή να φάτε για πρωινό, ακόμη και για σνακ μέσα στην ημέρα; Τότε τα κρουασάν κανέλας, μιας συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, θα σε ξετρελάνει. Είναι μια εύκολη συνταγή, καθώς είναι έτοιμα για φάγωμα μέσα σε 15 λεπτά.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι οικονομικά και όλοι τα έχουμε στο σπίτι μας, οπότε μπορεί να μην χρειαστεί καν να πας στο super market. Πάμε να δούμε λοιπόν τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά

  • 12 κομμάτια
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 5-6 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά

Αν θες να φτιάξεις ακόμη ένα γλυκό, Θα τους στείλει όλους αδιάβαστους το κέικ πορτοκάλι από την Βέφα Αλεξιάδου.

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή πρώτα τα υγρά και έπειτα τα στερεά υλικά.
  • Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα ζυμώματος.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ. και πάχους 8 χιλ.
  • Κόβουμε όπως την πίτσα σε 12 κομμάτια.
  • Βάζουμε γέμιση της αρεσκείας μας στη φαρδιά πλευρά και τυλίγουμε το τρίγωνο προς τη μύτη.
  • Αλείφουμε με λίγο γάλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 15-18 λεπτά.