Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νηστεύεις και δεν ξέρεις τι να φας; Φτιάξε κροκέτες από καβούρι και πατάτα με ταραμοσαλάτα!

Μια ξεχωριστή συνταγή!

Νηστεύεις και δεν ξέρεις τι να φας; Φτιάξε κροκέτες από καβούρι και πατάτα με ταραμοσαλάτα!
ΑΛΜΥΡΕΣ 06.03.2020 14:55
Από Youweekly Team

Νηστεύεις και δεν έχεις ιδέα τι μπορείς να φας; Φτιάξε αυτές τις υπέροχες κροκέτες από καβούρι και πατάτα με ταραμασολάτα. Δεν θα μείνει, ούτε μια από αυτές αν τις μαγειρέψετε καθώς είναι πραγματικά πενταντόστιμες και είναι μια εύκολη συνταγή.

Αυτές οι γευστικές κροτκές από καβούρι και πατάτες με ταραμοσαλάτα είναι βέβαιο ότι θα κάνει τους επισκέπτες να επιστρέψουν για δευτερόλεπτα και ξανά και ξανά στο πιάτο σερβιρίσματος.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μεσαίες πατάτες, καθαρισμένες
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλιτζάνι απλό αλεύρι
  • 1/2 κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμμάρια καβούρι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμονιού
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια καβουρόψιχα
  • Φυτικά έλαια
  • 1/4 σκορδαλιά
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα τυρίου
  • 1/4 ταραμοσαλάτα

Εκτέλεση για τις κροκέτες με ταραμοσαλάτα, καβούρι και πατάτες

1.Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Βάλτε σε υψηλή θερμοκρασία και βράστε, στη συνέχεια, καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν, ξεφλουδίστε τις πατάτες και κάντε το πολτό. Δείτε και τις νηστίσιμες τηγανίτες Πάρου με κανέλα και μέλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

2. Εν τω μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το αλεύρι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα και το κρέας του καβουριού και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το καβούρι. Ρίξτε το μείγμα καβουριών στις πατάτες.

3. Προσθέτουμε την ψύχα και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και το ανακατεύουμε για να το συνδυάσουμε. Βάλτε για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει. Όταν κρυώσει 2 κάντε σχήμα κροκέτας μήκους 3 εκατοστών και τοποθετήστε το σε ένα δίσκο με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μίγμα, και στη αφήστε το να κρυώσει για δέκα λεπτά.

4. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τα αυγά και τα ψωμιά σε δύο ξεχωριστά μπολ. Βουτήξτε πρώτα τις κροκέτες στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό, στη συνέχεια στα ψίχουλα. Τοποθετήστε σε ένα δίσκο.

5. Γεμίστε μια μέση κατσαρόλα δύο τρίτα λάδι και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Θερμάνετε στους 180 ° C.Βάλτε τις σε παρτίδες, μαγειρέψτε τις κροκέτες για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μίγμα.

6. Τοποθετήστε την ταραμοσαλάτα, την σκορδαλιά, την κρέμα τυριού και ανακατέψτε. Βάλτε σε ένα μπολ με λίγο λεμόνι και σερβίρετε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Φτιάξε την lemon pie της Βέφας Αλεξιάδου και «τρέλανε» κόσμο - Προσοχή στο χυμό λεμονιού

Αλμυρά σου με τόνο ή καβουρόψυχα από την Βέφα Αλεξιάδου - Το λεμόνι θα τα απογειώσει

Share