Θεϊκή πατατοσαλάτα με μουστάρδα και λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ό,τι πρέπει για την νηστεία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θεϊκή πατατοσαλάτα με μουστάρδα και λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θεϊκή πατατοσαλάτα με μουστάρδα και λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι ιδανική για την νηστεία και θα την λατρέψετε και εσείς καθώς είναι μια απλή αλλά μια πάρα πολύ νόστιμη συνταγή.

Μια συνταγή από το argiro.gr. Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και λεμόνι. Απλή και νόστιμη συνταγή για τραπέζια, για νηστεία και για να συνοδεύσετε μοναδικά τα κρεατικά σας!

Υλικά Συνταγής

  • 5 πατάτες
  • προαιρετικά ένα κλαδί δενδρολίβανο ή θυμάρι
  • μισό φλ. ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο προαιρετικά

Εκτέλεση

Για τις πατάτες

  • Για αυτή την απλή και εύκολη πατατοσαλάτα με μουστάρδα και λεμόνι, πρώτα πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλουμε βάζουμε μέσα στο νερό ένα κλωνάρι δενδρολίβανο ή θυμάρι.

Για τη σως

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σως στον κόφτη του μίξερ για να γίνουν κρέμα, χύνουμε το νερό που βράσαμε τις πατάτες και αφήνουμε ελάχιστο στον πάτο.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή.
  • Αυτή η απλή και νόστιμη πατατοσαλάτα είναι ιδανική για τραπέζια, για τη νηστεία και για να συνοδεύσετε μοναδικά τα κρεατικά σας.

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό δείτε και αυτό το φανταστικό γλυκό κουταλιού "Λεμονανθό".

Αν πάλι δεν θέλετε κάτι αλμυρό όπως η πατατοσαλάτα δείτε αυτή την συνταγή για κεικ σαγκουίνι

Κέικ σαγκουίνι με ροζ γλάσο και κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και που δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι μέσα στο σπίτι αν επιχειρήσετε να την φτιάξετε και εσείς.

Μια συνταγή από το argiro.gr. Ένα κέικ σαγκουίνι μοσχομυριστό, αφράτο και πεντανόστιμο! Το ροζ γλάσο απλά το απογειώνει.

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια σαγκουίνι (σάρκα και ξύσμα)
  • 2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 2 σαγκουίνια
  • 2 κ.σ ζάχαρη

Για το ροζ γλάσο

  • χυμό από ένα σαγκουίνι
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για το κέικ

  • Για το κέικ σαγκουίνι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα στρογγυλή για κέικ με τρύπα στη μέση.
  • Παίρνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού. Αφαιρούμε τις φλούδες και τις μεμβράνες και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους ή αλέθουμε στο μπλέντερ.
  • Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5-6΄να κρεμώσουν και να αφρατέψουν. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ, το ξύσμα και το σαγκουίνι.
  • Κοσκινίζουμε την κανέλα, το αλεύρι και το μπέικιν. Χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά τα κοσκινισμένα υλικά.
  • Ψήνουμε για 55΄περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το βάζουμε σε σχάρα. Τρυπάμε με σουβλί την επιφάνεια. Περιχύνουμε κουταλιές από ζεστό σιρόπι. Περιχύνουμε με το ροζ γλάσο. Το παγώνουμε για 30΄και σερβίρουμε.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8΄μέχρι να μειωθεί ο όγκος του κατά το 1/3. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

Για το ροζ γλάσο

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το χυμό σαγκουίνι με την άχνη να γίνει λείο. Προσθέτουμε ή αφαιρούμε άχνη για να πυκνώσουμε ή να αραιώσουμε το γλάσο.