Φτιάξε σπιτική μαγιονέζα σε χρόνο ρεκόρ - Η Βέφα Αλεξιάδου βάζει και λεμόνι

Η πιο εύκολη συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φτιάξε σπιτική μαγιονέζα σε χρόνο ρεκόρ - Η Βέφα Αλεξιάδου βάζει και λεμόνι

Η Βέφα Αλεξιάδου μας δείχνει πως να φτιάχνουμε σε χρόνο ρεκόρ σπιτική μαγιονέζα με μόνο λίγα υλικά! Το μυστικό της βρίσκεται στο λεμόνι!

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε για την συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου αλλά και τα βήματα για να την πετύχετε!

Υλικά

  • 2 1/2 κούπες
  • 2 αυγά
  • 1 2 λεμόνι το χυμό
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 1 κ.σούπας ξύδι
  • 1 4 κ.γλυκού πιπέρι
  • 1 κ.γλυκού μουστάρδα
  • 2 κούπες καλαμποκέλαιο
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βάλτε στο πολυμίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι.
  • Χτυπήστε τα μερικά δευτερόλεπτα στη μεσαία ταχύτητα, να ενωθούν.
  • Ενώ το χτύπημα συνεχίζεται,ρίξτε το λάδι, αφήνοντάς το να τρέχει με λεπτή συνεχή ροή.
  • Μόλις το λάδι τελειώσει, σταματήστε το χτύπημα.

Μπορείτε να συνδυάσετε την σπιτική μαγιονέζα με την συνταγή για Ζουμερά κεφτεδάκια με λεμόνι της Βέφας Αλεξιάδου

Το κόλπο για ζουμερά κεφτεδάκια το ξέρει μόνο η κορυφαία Βέφα Αλεξιάδου και στο Youweekly.gr θα δείτε την συνταγή της με μπόλικο λεμόνι που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.

Παρακάτω αναγράφονται τόσο τα υλικά όσο και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να έχετε μια επιτυχημένη εκτέλεση.

Υλικά

  • 1,5 κούπα κρεμμύδι τριμένο
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή παξιμάδι καλά μουλιασμένο ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
  • 2 αβγά
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1 κουταλιά λεμόνι
  • 1,5 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο
  • 1,5 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • αλατοπίπερο
  • αλεύρι για το τύλιγμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε ψωμί ή παξιμάδι το στίβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε ή προσθέτουμε απλώς τη φρυγανιά ανακατεύοντας καλά.
  • Σπάμε τα αβγά στο μίγμα, και προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι ανακατεύοντας πολύ καλά να πάνε οι γεύσεις παντού.
  • Αφήνουμε το μίγμα να... διαβάστε την συνέχεια της συνταγής για ζουμερά κεφτεδάκια της Βέφας Αλεξιάδου εδώ