Χοιρινή πανσέτα με πατάτες στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με το λεμόνι γίνεται "λουκούμι"

Λιώνει στο στόμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Χοιρινή πανσέτα με πατάτες στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Με το λεμόνι γίνεται

Θα πάθετε πλάκα με αυτή την συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για πανσέτα χοιρινή με πατάτες στο φούρνο και λεμόνι! Είναι σκέτο "λουκούμι".

Εύκολη, γρήγορη και αγαπημένη συνταγή που βρήκαμε στο argiro.gr και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω αναλυτικά!

Υλικά Συνταγής

  • 800 γραμ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • το χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες

Εκτέλεση

  • Για τη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο, ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα. Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.
  • Ψήνουμε στους 220 βαθμούς C για 25 λεπτά, το χοιρινό στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες. Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες.

Κι αν ψάχνετε ένα γλυκό για να τελειοποιήσετε το τραπέζι σας δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το γρήγορο γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι! Είναι τόσο δροσερό!

"Θεϊκό" κοτόπουλο ταντούρι με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η συνταγή αυτή που βρήκαμε για να φτιάξεις το πιο "θεικό" κοτόπουλο ταντούρι με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι πραγματικά μαγική και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τη χάσεις μιας και θα τους κάνεις όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Κοτόπουλο ταντούρι, ίσως η πιο διάσημη ανά τον κόσμο ινδική πικάντικη συνταγή. Το κοτόπουλο ή το κρέας tandoori, μαρινάρονται με γιαούρτι και μείγμα μπαχαρικών. Τρυφερό και ζουμερό κοτόπουλο με ινδικά αρώματα.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και πρέπει σε κάθε περίπτωση να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτές τις πεντανόστιμες σουπιές με σπανάκι.

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής

Υλικά:

  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
  • μπόλικο φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • σουβλιά μεταλλικά ή ξύλάκια για σουβλάκι
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. λεμόνι (χυμό)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 1/2 κ.γλ. σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. καγέν
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο από 1/2 κ.γ.
  • 1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ σε μέγεθος καρυδιού

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα για το ινδικό κοτόπουλο ταντούρι (tandoori). Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε από 4 ώρες έως μία νύχτα στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα ή ζεσταίνουμε γκριλιέρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά.
  • Τα αραδιάζουμε σε ξύλο κοπής, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με σερβίρουμε με πίτες ψητές και πικάντικη σάλτσα ραΐτα.

κοτόπουλο ταντούρι