Βάλε λίγο λεμόνι στο καλοκαιρινό τουρλού με ντομάτα και φέτα της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Σούπερ διαιτητική συνταγή

Θα την λατρέψεις

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Βάλε λίγο λεμόνι στο καλοκαιρινό τουρλού με ντομάτα και φέτα της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Σούπερ διαιτητική συνταγή

Βάλε λίγο λεμόνι στο καλοκαιρινό τουρλού με ντομάτα και φέτα της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και θα τους πάρεις τα μυαλά. Σούπερ διαιτητική συνταγή που θα απολαύσετε όλοι.

Να αναφέρουμε πως το λεμόνι μπαίνει προαιρετικά για να δώσει γεύση και να σας τρελάνει. Από Βόρεια Ελλάδα έως Νότια, σε όλα τα σπίτια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μαγειρευτεί τουρλού το καλοκαίρι. Το συναντούμε σε πολλές παραλλαγές, με διάφορες ονομασίες, αλλά η νοστιμιά είναι πάντα η ίδια

Υλικά Συνταγής

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα

Εκτέλεση - Η σούπερ διαιτητική συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που πρέπει να φτιάξετε

Για το τουρλού κατσαρόλας, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄- 3΄.

Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού).

Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού με τραγανό φρέσκο ψωμί. Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.

Και για το κλείσιμο του γεύματό σου φτιάξε αυτό το κέικ σοκολάτας και θα μας θυμηθείς!

Αν θέλετε δοκιμάστε και το θεϊκό κέικ βρώμης με το ινδοκάρυδο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις κι εσύ αυτό το θεϊκό κέικ βρώμης με ινδοκάρυδο, συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, το οποίο απλά θα σε τρελάνει με την γεύση του! Πρόσεξε όμως γιατί το απόλυτο μυστικό είναι στο λεμόνι!

Υγιεινό κέικ βρώμης με ινδική καρύδα και φρούτα του δάσους. Ένα εύκολο κέικ, που γίνεται και χωρίς μίξερ για όλες εσάς που θέλετε να φτιάξετε εύκολες συνταγές.

Τη συνταγή αυτή εμείς τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε σε κάθε περίπτωση να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτά ταυπέροχα σοκολατένια cake pops. Δες εδώ τη συνταγή και θα τρελαθείς!

Στερεά υλικά

  • 300 γραμ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες (ή πίτουρο βρώμης)
  • 50 γραμ. καρύδα τριμμένη
  • 220 γραμ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 3 λεμόνια ακέρωτα

Υγρά υλικά

  • 100 γραμ. βούτυρο καρύδας λιωμένο και κρύο
  • 220 γραμ. ξινόγαλο ή κρέμα καρύδας
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 2 ασπράδια
  • το χυμό από μισό μέτριο λεμόνι

Για την γέμιση

  • 2 φλ. ανάμεικτα φρούτα δάσους κατεψυγμένα (ή κόκκινα φρούτα)
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι βρώμης
  • Για το εύκολο γλάσο βανίλιας
  • 1½ φλ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 3 κ.σ. γάλα ή κρέμα
  • φρούτα του δάσους (ή κόκκινα φρούτα)

Εκτέλεση

  • Για το εύκολο κέικ βρώμης χωρίς μίξερ, βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με σύρμα, να αναμιχθούν. Για καλύτερη υφή, είναι απαραίτητο αν έχουμε νιφάδες βρώμης και όχι πίτουρο βρώμης να αλέσουμε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
  • Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και με ένα σύρμα (ή μίξερ χειρός) τα χτυπάμε ώστε να ενωθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα. Με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί στον πάγκο για 15′ ώστε να βραχεί καλά η βρώμη από τα υγρά υλικά.
  • Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μια στρογγυλή βαθιά φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα παγωμένα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζουμε 1-2 κουταλιές αλεσμένη βρώμη. Τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ντυθούν από το αλεύρι. Αυτό θα τα βοηθήσει να μείνουν μέσα στο κέικ και να μην κατακαθίσουν στον πάτο της φόρμας.
  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς C (ψήνουμε στην κάτω σχάρα) ή στον αέρα στους 150 βαθμούς C (ψήνουμε στην προτελευταία πάνω σχάρα).
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα κέικ στη φόρμα. Ρίχνουμε τα μισά φρούτα στη μέση. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα φρούτα στο υπόλοιπο μείγμα κέικ και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κέικ με φρούτα στην φόρμα.
  • Βάζουμε στον καυτό φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15′ περίπου. Το κέικ είναι έτοιμο, όταν μπήγουμε λάμα μαχαιριού στο κέντρο κι αυτή βγαίνει στεγνή από ζύμη.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 25′ στην φόρμα και το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αφού κρυώσει τελείως το περιχύνουμε με το γλάσο και γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα.

Για το γλάσο

Ανακατεύουμε την άχνη, τη βανίλια και λίγο λίγο ρίχνουμε το γάλα ώστε να δημιουργήσουμε την επιθυμητή ρευστότητα. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου, προσθέτοντας η αφαιρώντας άχνη ζάχαρη

Κέικ με ινδοκάρυδο συνταγή