Όνειρο: Λαζάνια με κεφτεδάκια βουτηγμένα σε μπεσαμέλ φέτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Είναι "λουκούμι"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Όνειρο: Λαζάνια με κεφτεδάκια βουτηγμένα σε μπεσαμέλ φέτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια συνταγή όνειρο θα σας παρουσιάσουμε σήμερα ακόμα μια φορά, από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα τέλεια λαζάνια με κεφτεδάκια βουτηγμένα σε μπεσαμέλ φέτας και θα μας θυμηθείτε!

Είναι εύκολο, γρήγορο και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά Συνταγής

  • 18 λαζάνια
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 300 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα

Για τους κεφτέδες

  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς
  • ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ φέτας

  • 4 κ.σ. βούτυρο Χωριό
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ. γάλα
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμ. ανθότυρο
  • 200 γραμ. φέτα Χωριό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για τα λαζάνια με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ φέτας, βράζουμε πρώτα τις ντομάτες με το ελαιόλαδο για 15′ και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ καθώς και 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις αφρίσει ρίχνουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2′, ανακατεύοντας, σταδιακά εκτός φωτιάς ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Κρατάμε τη μισή κρέμα για την επιφάνεια.
  • Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτα. Στρώνουμε 6 λαζάνια. Βάζουμε λίγη κρέμα φέτας και πλάθουμε ακανόνιστους μικρούς κεφτέδες. Τους σκορπάμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και λίγο τυρί κρέμα εδώ κι εκεί. Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, κεφτέδες, σάλτσα ντομάτας και τυρί κρέμα. Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
  • Σκεπάζουμε με λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25′ στους 200ºC. Ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον. Προσοχή, όταν ξεσκεπάσουμε, το κάνουμε σίγα σιγά για να μη χαλάσουμε την κρούστα. Αφήνουμε να σταθούν τα λαζάνια για 15′ και κόβουμε σε κομμάτια.

Κι αν θες να συνοδεύσεις αυτή την αλμυρή συνταγή με μια γλυκιά, δες εδώ πως θα φτιάξεις την πιο συγκλονιστική μηλόπιτα!

Ζουμερά κεφτεδάκια με ντομάτα σε 10 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

keftedakia-argiro-barbarigou

Υλικά Συνταγής

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 700 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 αυγά
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. τριμμένη ντομάτα
  • 1 φλ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ξύδι για το πλάσιμο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • πατάτες για το σερβίρισμα

Για την κρύα σάλτσα ντομάτας

  • 500 γραμ. τριμμένες ντομάτες
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • στραγγιστό γιαούρτι για το σεβίρισμα

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

  • Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι, βάζοντας στο μπλέντερ το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Τα αλέθουμε.
  • Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και τον περιχύνουμε με τα πολτοποιημένα λαχανικά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σκεπασμένο στο ψυγείο.
  • Βρέχουμε τα χέρια με ξύδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν.
  • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
  • Τα σερβίρουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και τηγανητές πατάτες.