Υγιεινό και νόστιμο ρολό κοτόπουλο με πορτοκάλι και σάλτσα μουστάρδας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σκάνε σαν «βόμβα» οι γεύσεις στο στόμα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Υγιεινό και νόστιμο ρολό κοτόπουλο με πορτοκάλι και σάλτσα μουστάρδας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πολύ υγιεινή και νόστιμη είναι η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ρολό κοτόπουλο με πορτοκάλι, σάλτσα μουστάρδας και λαχανικά. Θα γίνει το αγαπημένο πιάτο όλης της οικογένειας.

Είναι μια εύκολη, γρήγορη, ελαφριά, οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε να φτιάχνετε.

Αυτά είναι τα υλικά και η εκτέλεση για το ρολό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και πορτοκάλι

Υλικά Συνταγής

  • 1 έτοιμο ρολό κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
  • 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. ζωμό κότας (ζεστό)
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • το χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γραμ. baby πατάτες βρασμένες για το σερβίρισμα

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ρολό κοτόπουλο με πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Για το ρολό κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αφήνουμε πρώτα το ρολό κοτόπουλο για 30 λεπτά στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Λιώνουμε το βούτυρο με το το ελαιόλαδο, σε μικρή βαθιά κατσαρόλα. Σε μέτρια προς δυνατή, φωτιά ροδίζουμε το ρολό γύρω γύρω, για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, να κάνει έντονη κρούστα και να πάρει ρόδινο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο, και το κρεμμύδι, και αφήνουμε να γυαλίσει και να γίνει διάφανο, για λίγα λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά τα 2/3 του όγκου του.
  • Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, προσθέτουμε το θυμάρι ή ρίγανη και σκεπάζουμε το ρολό.
  • Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, γυρίζοντας το ρολό γύρω γύρω στην σάλτσα του, κάθε 10-15 λεπτά ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα στα λίγα υγρά του. Αν δεν σας αρέσει η έντονη μυρωδιά των βοτάνων, καλό είναι να αρωματίσετε το φαγητό για λίγα λεπτά και μετά να τα αφαιρέσετε.
  • Είναι απαραίτητο η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι μικρή, ίσα που να χωράει το ρολό, γιατί τα υγρά του φαγητού είναι λίγα και θέλουμε να είναι συγκεντρωμένα γύρω από το κοτόπουλο.
  • Αφού ψηθεί το ρόλο κοτόπουλο, το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
  • Σε μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε τη μουστάρδα.
  • Όπως βράζει η πυκνή δεμένη σάλτσα, τα προσθέτουμε, και σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε με σύρμα να πυκνώσουμε τη σάλτσα.
  • Στο τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  • Κόβουμε σε φέτες το ρολό κοτόπουλο, γαρνίρουμε με τα βρασμένα πατατάκια κομμένα στη μέση, καρότα γλασέ και ότι άλλο μας αρέσει. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

Αν θέλετε να συνοδεύσετε το ρολό κοτόπουλο με ένα γλυκό, σας προτείνουμε το θεϊκό τσουρέκι με κανέλα και ζαχαρούχο γάλα, πάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Σουφλέ με σοκολάτα πορτοκάλι και κανέλα - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας "κολάζει" ξανά!

Φανταστικό σουφλέ με σοκολάτα πορτοκάλι και κανέλα που σερβίρεται με σπιτικό παγωτό! Μια συνταγή κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Είναι γευστικό και πολύ εύκολο! Ένα διαφορετικό γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμσοκολάτα πορτοκάλι ή λευκή
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 65 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα baking powder
  • 100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 φορμάκια μιας χρήσεως ή πυρίμαχα (ramicin) για σουφλέ

Εκτέλεση

  • Για το σουφλέ πορτοκάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα με ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή σοκολάτα πορτοκαλιού. Όσο για το χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγο να γίνουν χλιαρά.
  • Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν καλά. Πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και το αλεύρι, κοσκινίζοντας το, στο μείγμα. Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.
  • Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε εσωτερικά με αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα 10 μπολάκια.
  • Ψήνουμε τα σουφλέ πορτοκαλιού σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα για 8 λεπτά.
  • Αν θέλετε να τα ψήσετε τμηματικά, δηλαδή κάποια μέσα στις επόμενες μέρες, όταν τα βγάλετε από το ψυγείο θα τα ψήσετε για 10 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε τα φουσκωμένα σουφλέ πορτοκαλιού από το φούρνο, αφήνουμε να σταθούν για 1-2 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε σε πιάτο.

Δείτε εδώ πως να φτιάχνετε κι ένα από τα πιο τέλεια brunch με τηγανίτες με κανέλα και φρούτα του δάσους!