Κολοκυθόπιτα της γιαγιάς χωρίς φύλλο - Το μυστικό για να γίνει σούπερ είναι η πικάντικη φέτα στο ελαιόλαδο

Ξεκίνα να την φτιάχνεις για την πάρεις μαζί σου παραλία το ΣΚ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κολοκυθόπιτα της γιαγιάς χωρίς φύλλο - Το μυστικό για να γίνει σούπερ είναι η πικάντικη φέτα στο ελαιόλαδο

Η πιο top συνταγή για κολοκυθόπιτα της γιαγιάς είναι εδώ! Αυτή η συγκεκριμένη δεν έχει φύλλο και για να γίνει σούπερ υπάρχει μυστικό με την φέτα και το ελάχιστο ελαιόλαδο στο οποίο και την ανακατεύεις!

Απίστευτη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Επειδή μας χωρίζουν λίγες ώρες από το Σαββατοκύριακο, φτιάξτην από το βράδυ για να την έχεις έτοιμη αύριο το πρωί!

Yλικά

  • 3-4 κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη και στημένα καλά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο μούλτι
  • 4 αυγά
  • Μισό φλιτζάνι λάδι
  • Μισό φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
  • 2 κουταλιές σούπας μεγάλες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μαϊντανό
  • Άνηθο (εγώ βάζω μπόλικο)
  • 300 γραμ. τυρί φέτα [εγώ βάζω την πικάντικη]
  • Αλάτι (με προσοχή λόγο του τυριού)
  • Πιπέρι προαιρετικά
  • Βάζω και κεφαλοτύρι τριμμένο ή ότι άλλα τυριά έχω από μικρές ποσότητες
  • Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και πράσινη κέρατο ή την κλασική
  • Και δυόσμος

Εκτέλεση

  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το χυλό τον αδειάζουμε στο ταψί που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με γαλέτα
  • Πάνω από τον χυλό ραντίζω με λαδάκι και πασπαλίζω με την γαλέτα πάλι (μερικές φορές πασπαλίζω και με το τριμμένο κεφαλοτύρι όπως κάνουμε και πάνω από την μπεσαμέλ)
  • Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως να κάνει ένα ωραίο χρώμα. Απίστευτη ντοματόπιτα με φέτα - Το μέλι την κάνει "λουκούμι"

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με ελαιόλαδο και αυγά

κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Αυτή η συνταγή για την πιο πανεύκολη κολοκυθόπιτα του κόσμου χωρίς φύλλο μπορείς να την κάνεις κι εσύ που είσαι αρχάρια στην κουζίνα! Έχει μόνο ελαιόλαδο,αυγά και κάποια ακόμα υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Την βρήκαμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την δοκιμάσαμε και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά Συνταγής

  • 1.200 γραμ. κολοκυθάκια τρυφερά
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γραμ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γραμ. (1 φακελάκι) φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη µισή φρυγανιά.
  • Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη.
  • Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να υδρώσουν για 15΄.
  • Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ.
  • Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.
  • Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα.
  • Απλώνουµε το µείγµα στο ταψί.
  • Το ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και ψήνουµε την εύκολο κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.