Απλά και παντενόστιμα γεμιστά με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το πιο αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό στην πιο νόστιμη εκδοχή του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Απλά και παντενόστιμα γεμιστά με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γεμιστά με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίου.. Είναι από τα πιο ωραία ελληνικά φαγητά. Φτιάξτε τη συγκεκριμένη συνταγή και θα την θυμηθείτε. Είναι απλά πεντανόστιμα.

Έτσι θα φτιάξετε τα γεμιστά με κιμά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες μεγάλες
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 500 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κολοκύθι χοντροτριμμένο
  • 12 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • φρυγανιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για τα γεμιστά με κιμά, πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα ανοίγουμε. Κόβουμε 1 φέτα απ’ την κάθε ντομάτα (να μείνει ενωμένη με την ντομάτα δεν αποχωρίζουμε τελείως) και με κουτάλι ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της προσέχοντας ν’ αφήσουμε λίγη σάρκα στη φλούδα ώστε να μην ανοίξουν μετά. Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη. Τις γυρνάμε ανάποδα σε δίσκο, ν’ αφήσουν τα υγρά τους.
  • Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος τους. Κόβουμε 1 λεπτή φέτα απ’ το πίσω μέρος της μελιτζάνας ώστε να κάθονται καλά στο ταψί. Αφαιρούμε και μια φέτα απ’ το κοτσάνι και με κουτάλα ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της και την ψιλοκόβουμε. Μόλις αδειάσουμε τα λαχανικά ξεκινάμε τη γέμιση.
  • Πρώτα αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάλτσα της ντομάτας. Κρατάμε το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2΄-3΄, να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας και 1 φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄.
  • Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά. Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4 γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο. Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1 φλ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά. Τέλος, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα γεμιστά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο τα γεμιστά σκεπασμένα. Έπειτα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Για μετά το φαγητό μπορείτε να φτιάξετε τα μπισκότα της Αργυρώς που είναι χωρίς γλουτένη.

Γεμιστές ντομάτες σε 5 λεπτά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Βάλε 1 πρέζα κανέλα και θα πάθεις πλάκα

Μια άπιαστη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε γεμιστές ντομάτες μέσα σε 5 λεπτά και βάζοντας μια πρέζα κανέλα θα πάθετε σίγουρα πλάκα.

Η εποχή της ντομάτας έφτασε και τώρα είναι η ευκαιρία σου να φτιάξεις τα πιο ωραία γεμιστά ακολουθώντας την top συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έχουμε παρακάτω!

Υλικά Συνταγής

  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 10 κ.σ. ρύζι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για αυτά τα εύκολα και γρήγορα γεμιστά με ρύζι, ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας.
  • Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
  • Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.

Φτιάχνουμε τη γέμιση για τα γεμιστά με ρύζι

  • Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
  • Τα βάζουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
  • Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  • Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
  • Σκεπάζουμε με καπάκι.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.

Και για το κλείσιμο του γεύματό σου φτιάξε αυτό το κέικ σοκολάτας και θα μας θυμηθείς!