Τα μπισκότα χωρίς γλουτένη της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σου "κλέψουν" το μυαλό

Θα τα φτιάχνεις συνέχεια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τα μπισκότα χωρίς γλουτένη της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σου

Φανταστικά μπισκότα χωρίς γλουτένη που θα σας "κλέψουν" το μυαλό έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Χωρίς αλεύρι, αφράτα, με πλούσια γεύση, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα.

Αυτή είναι η συνταγή για τα μπισκότα χωρίς γλουτένη της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 125 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 250 γραμ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
  • 100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμ.δωμ
  • 1 κ.γλ. βανίλια υγρή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 ½ κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 300 γραμ. νιφάδες βρώμης χ.γλ. (κατά προτίμηση ολόκληρες)
  • 100 γραμ. χοντροκομμένο καρύδι
  • 200 γραμ. σταγόνες πικρή σοκολατα ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Για τα μπισκότα χωρίς γλουτένη, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι και τα δυο είδη ζάχαρη. Με μίξερ χειρός, χτυπάμε καλά τα υλικά για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα το μίγμα. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα.
  • Χαμηλώνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε τη βρόμη. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ να να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε το καρύδι και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο λαμαρίνες. Με το scoop του παγωτού ή με μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα. Βγαίνουν 20 κομμάτια.
  • Αραδιάζουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες αραιά μεταξύ τους. Απαλά πατάμε με την παλάμη να γίνουν ελαφρώς πλακέ. Ψήνουμε για 12′ μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρά.
  • Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
  • Απολαύστε τα εσείς και τα παιδιά σας στο πρωινό, στο σχολείο και στη δουλειά.

Argiro.gr

Αν θέλετε φτιάξτε και τα υπέροχα σοκολατένια cake pops. Δες εδώ τη συνταγή και θα τρελαθείς!

Διαιτητικά μπισκότα βρώμης με κανέλα και κουβερτούρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το γλυκό των... γυμναστών

Κάνεις δίαιτα αλλά δεν θέλεις να σου λείψει και το γλυκό; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου προτείνει αυτά τα διαιτητικά μπισκότα βρώμης με κανέλα και κουβερτούρα! Γυμναστές τα προτιμούν άρα... γιατί όχι κι εσύ;

Φτιάχνονται πολύ εύκολα κι έχουν συγκλονιστική γεύση! Πρέπει σίγουρα να τα δοκιμάσεις.

Υλικά Συνταγής

  • 1/2 φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματιόυ
  • 1 ½ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλ. μελάσα
  • 2 αυγά
  • 1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γλ κανέλα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση

  • Για τα εύκολα μπισκότα βρώμης, χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη τη μελάσα και τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και με κουτάλι ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Σε λαμαρίνα με λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές από το μείγμα, αραιά γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς C σε αέρα για 10′ μέχρι να ροδίσουν.

Δοκίμασε επίσης και το γρήγορο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μηδενικές θερμίδες