Βάλε αυγά στο φούρνο με ζαμπόν και πουρέ - Η συνταγή της Μπαρμπαρίγου που θα σε "απογειώσει"

Συνταγή καθημερινή, με υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βάλε αυγά στο φούρνο με ζαμπόν και πουρέ - Η συνταγή της Μπαρμπαρίγου που θα σε

Αυγά στο φούρνο με ζαμπόν, τυρί και ψημένο πουρέ πατάτας μας έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μια συνταγή καθημερινή, με υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι που βρήκαμε στο Argiro.gr.

Αυτή είναι η συνταγή για τα αυγά με ζαμπόν και ποτέ στο φούρνο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 ντοματίνια
  • 3 φλ. σπανάκι bab
  • 8 αυγά
  • 1 φλ. τυρί που λιώνει
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τον πουρέ πατάτας
  • 1 κιλό πατάτες
  • 60 γραµ. βούτυρο
  • 60 γραµ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Για τα αυγά στο φούρνο με ζαμπόν και τυρί, θα χρησιμοποιήσουμε μικρό τετράγωνο σκεύος 24×24 εκ.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί.
  • Ρίχνουμε στο ταψί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κομμένα ντοματίνια και το σπανάκι. Τα ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ενωθούν, ρίχνουμε αλατοπίπερο και προσθετουμε το τυρί.
  • Περιχύνουμε τα λαχανικά.
  • Ακουμπάμε επάνω τις φέτες ζαμπόν. Καλύπτουμε με ροζέτες πουρέ (ή αφήνουμε κουταλιές πουρέ στην επιφάνεια του ζαμπόν).
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50΄ να σταθεροποιηθεί το αυγό και να ροδίσει ελαφρά ο πουρές στην επιφάνεια.
  • Σερβίρεται ζεστό με πράσινη σαλάτα.

Για τον πουρέ

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν καλά.
  • Στραγγίζουμε πολύ καλά τις πατάτες τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, τις λιώνουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το σχοινόπρασο.
  • Γεμίζουμε ένα κορνέ με τον πουρέ και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επίσης, μας έφτιαξε την πιο νόστιμη συνταγή για την καραντίνα. Φτιάξτε σπιτικά τυλιχτά σουβλάκια.

Σπάσε 6 αβγά στο τηγάνι και φτιάξε την πιο νόστιμη ομελέτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κανείς δεν λέει όχι σε μια αφράτη, φουσκωτή και λαχταριστή ομελέτα. Μέσα σε λίγα λεπτά φτιάξτε αυτή την ομελέτα με 6 αβγά, λουκάνικο και υλικά που έχουν περισσέψει στο ψυγείο. Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και θα την λατρέψουν όλοι.

Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξεις την ομελέτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 6 αυγά
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκύθια κομενα σε μικρά καρέ
  • 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 κσ τριμμένο τυρί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ντοματοσαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για αυτή την εύκολη ομελέτα με λουκάνικο και ό,τι μας περίσσεψε στο ψυγείο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2’, προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3΄-4΄ να μελώσουν.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια προς χαμηλή.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
  • Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με την ομελέτα τα υλικά στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε την ομελέτα σε σιγανή φωτιά να σταθεροποιηθεί για 4-5’.
  • Σκεπάζουμε με μεγάλο ίδιο καπάκι το τηγάνι και με προσοχή την αναποδογυρίζουμε.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3’ ακόμη.
  • Σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.

Argiro.gr

Μετά την λαχταριστή ομελέτα, φτιάξε την σοκολατένια "κόλαση" κέικ ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου