Ξεχάστε τα γλυκά κέικ - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει αλμυρό με ζαμπόν και τυρί

Θα γίνει το αγαπημένο σας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ξεχάστε τα γλυκά κέικ - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει αλμυρό με ζαμπόν και τυρί

Το πιο τέλειο αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί μας έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, το οποίο θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα γλυκά.

Την συνταγή βρήκαμε στο Argiro.gr.

Αυτή είναι η συνταγή για το αλμυρό κέικ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με ζαμπόν και τυρί

Υλικά Συνταγής

  • 4 αυγά
  • 125 γραµ. βούτυρο (μαλακό-σε θερμ. δωμ.)
  • 6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 2 φλ. γραβιέρα (τριμμένη)
  • 1/2 φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.
  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ σχοινόπρασο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για το αλμυρό κέικ, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 3-4΄ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα.
  • Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος, με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το σχοινόπρασο.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50΄, έως ότου, μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού, αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε αξίζει να δοκιμάσετε και αυτή την υπέροχη συνταγή για μπακλαβά με πραλίνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

«Κόλαση» το κέικ μπανάνας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς σου βρήκαμε την πιο λαχταριστή συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, για κέικ μπανάνας με κανέλα. Πρόκειται για ένα «κολασμένο» σνακ το οποίο είναι ταυτόχρονα υγιεινό αλλά και πεντανόστιμο, ενώ μπορεί να ετοιμαστεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Το υπέροχο banana bread, «μπανανόψωμο» ή banana cake, είναι στην ουσία ένα κέικ μπανάνα στο σχήμα ψωμιού. Γι' αυτό και τα τόσα ονόματα. Γίνεται με λίγα κι απλά υλικά, χωρίς μίξερ και είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Αυτή είναι η αυθεντική αμερικανική banana bread συνταγή. Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο Argiro.gr!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το κέικ μπανάνας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 125 γραµ. λιωμένο βούτυρο
  • 200 γραµ. καστάνη ζάχαρη (ή μαύρη ζάχαρη)
  • 2 αυγά χτυπημένα (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 220 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γλ. σόδα μεγερικής
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι
  • 100 γραµ. γιαούρτι (ή ξινόγαλο)
  • 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 3 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 100 γραµ. καρύδια χοντροκομμένα

κέικ μπανάνας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση:

  • Για την αυθεντική συνταγή banana bread ή μπανανόψωμο χωρίς μίξερ, χρειαζόμαστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (βούτυρο λιωμένο, αυγά και γιαούρτι).
  • Αν θέλετε να αντικαταστήσετε κάποιο από τα υλικά για το μπανανόψωμο θα βρείτε παρακάτω αντικαταστάσεις υλικών.
  • Βάζουμε το λεμόνι στο γιαούρτι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5′.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις ή στους 160 °C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουνε μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 23χ12 εκατ. για να έχει το κλασικό banana bread σχήμα.
  • Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες και μαλακές.
  • Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις πολύ ώριμες μπανάνες. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Με το σύρμα τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, την βανίλια και την κανέλα.
  • Με το σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν να γίνουν κρέμα.
  • Χωριστά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα.
  • Απαλά ανακατεύουμε με το σύρμα. Δεν πρέπει να ανακατεύουμε για πολύ ώρα γιατί θα γίνει πολύ ελαστική η ζύμη του banana bread.
  • Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τα καρύδια.
  • Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα του banana bread.
  • Το αδειάζουμε στη φόρμα.
  • Ψήνουμε το μπανανόψωμο για 1 ώρα και 10′ περίπου.
  • Αν ψήσετε στις αντιστάσεις, θα βάλετε το banana bread στην κάτω σχάρα του φούρνου. Αν ψήσετε τον αέρα, θα βάλετε το ταψί στη μεσαία σχάρα.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, ίσως χρειαστεί να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο αν έχει πάρει πολύ χρώμα η επιφάνεια του.
  • Αφήνουμε το banana bread στον πάγκο να σταθεί για 15 ´ και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.