«Λιώνουν» στο στόμα οι πατάτες φούρνου με λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Φοβερή συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Λιώνουν» στο στόμα οι πατάτες φούρνου με λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Κυριακή σήμερα και εμείς σου βρήκαμε μία υπέροχη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να φτιάξεις στο τραπέζι σου. Αυτές οι πατάτες φούρνου με λεμόνι είναι τόσο νόστιμες που «λιώνουν» στο στόμα και θα της αγαπήσεις με την πρώτη μπουκιά.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις κι αυτή όπως και αυτά τα υπέροχα μπισκότα με λεμόνι.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για τις πατάτες με λεμόνι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 1/2 κιλό baby πατάτες
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • λίγο θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 φλ. ζωμός βοδινού ή κότας
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • λίγο λεμόνι
  • λίγο άνιθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις λεμονάτες πατάτες, πλένοντας πρώτα τις baby πατάτες με τη φλούδα τους. Τρίβουμε με το βουρτσάκι τη φλούδα. Τις βάζουμε σε τηγάνι.
  • Σκεπάζουμε με κρύο νερό να τις καλύπτει. Βάζουμε το καπάκι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά για να μισομαλακώσουν.
  • Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να «πιουν» όλο τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα βότανα, λίγο χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές.

Φασολάδα με λουκάνικο από την Αργυρώ - Με βαθιά χωριάτικη γεύση

Φασολάδα με λουκάνικο, έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μια εύκολη συνταγή με φασόλια χωρίς μούλιασμα. Τα λουκάνικα στην κλασική φασολάδα δίνουν βαθιά χωριάτικη γεύση στη χειμωνιάτικη εκδοχή της.

Δοκιμάστε την οπωσδήποτε, εμείς την βρήκαμε στο Argiro.gr.

Αυτή είναι η συνταγή της Αργυρώς για τη φασολάδα με τα λουκάνικα

Υλικά Συνταγής

  • Για τη φασολάδα
  • 500 γραμ. μέτρια ξερά φασόλια
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2-3 καρότα (κομμένα σε μικρά καρέ)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)

Δείτε ωστόσο τι θα μαγειρέψει και αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή της.

Εκτέλεση

  • Για την κοκκινιστή φασολάδα με λουκάνικο, βράζουμε πρώτα τα φασόλια, χωρίς να τα έχουμε μουλιάσει, σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά από την ώρα που θα πάρουν βράση, για 35΄-40′ μέχρι να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Κρατάμε λίγο από το νερό των φασολιών στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σε μια κουταλιά ελαιόλαδο σοτάρουμε τα χωριάτικα λουκάνικα για 3´ να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε πιάτο και τα σκεπάζουμε. Θα τα προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος.
  • Στην κατσαρόλα που ροδίσαμε τα λουκάνικα προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό) και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2΄-3΄ και φροντίζουμε να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Ψήνουμε τον πελτέ για 1′.
  • Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2-3 δάχτυλα. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε το νερό που έβρασαν τα φασόλια, για πιο πλούσια κρεμώδη υφή στη φασολάδα.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30΄.Προσθέτουμε το λουκάνικο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βράζουμε για ακόμα 5′ , μέχρι να χυλώσει καλά η φασολάδα με λουκάνικο και ο ζωμός της να μοιάζει με πυκνή σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο στο τέλος.
  • Σερβίρουμε τη φασολάδα αχνιστή, με ελιές και ζυμωτό ψωμί ή τυρόψωμο καρυδάτο.