Η πιο νόστιμη πατατόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Με υπέροχη κρέμα!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η πιο νόστιμη πατατόπιτα χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Την πιο νόστιμη πατατόπιτα χωρίς φύλλο, με υπέροχη κρέμα, έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Σας λύνει τα χέρια καθώς μπορείτε να τη σερβίρετε σαν ορεκτικό, σαν κυρίως αλλά και σαν γαρνιτούρα

Αυτή είναι τα υλικά και η εκτέλεση για την πατατόπιτα της Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμ. γάλα
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή (η γλυκιά)
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 8 πατάτες μέτριες
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 300 γραμ. μανιτάρια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 γραμ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη πατατόπιτα χωρίς φύλλο, προθερμαίνουμε πρώτα τον φούρνο. Θα ψήσουμε στους 180 ºC.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα. Σε κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.
  • Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το μπέικον. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα ρίχνουμε στις πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα (αφαιρούμε το σκόρδο).
    Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε την πατατόπιτα για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για επιπλέον 10′, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.
  • Αφήνουμε την πατατόπιτα να σταθεί 10′

Την συνταγή βρήκαμε στο Argiro.gr

Μετά την πατατόπιτα μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε, πανεύκολο κέικ καρότου.

Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες και μπόλικο λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

πατατόπιτα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα λατρέψει όλη η οικογένεια αυτή την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Είναι με αφράτα μπιφτέκια και πατάτες με μπόλικο λεμόνι στο φούρνο.

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες φούρνου

  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε εδώ μια συγκλονιστική συνταγή για burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι! Μπορείτε το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σπίτι μόνοι σας!

Εκτέλεση

  • Για τα πιο αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, πριν φτιάξουμε το μείγμα του κιμά ετοιμάζουμε τις λεμονάτες πατάτες φούρνου.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
  • Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Argiro.gr