Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Καλοκαιρινή δροσερή σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά

Αρκετά εύκολη και χορταστική

Καλοκαιρινή δροσερή σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά
ΑΛΜΥΡΕΣ 22.07.2021 11:08
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Το καλοκαίρι λόγω ζέστης οι περισσότεροι τρώμε λιγότερο και πιο ελαφριά, για αυτό και σας έχουμε την τέλεια συνταγή για μια άκρως δροσερή σαλατά, φυσικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μας έδωσε την συνταγή και για ένα εύκολο παγωτό ροδάκινου.

Αυτή είναι η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την καλοκαιρινή σαλάτα

Υλικά Συνταγής

  • 2 παξιμάδια κρίθινα (κριθαρένια)
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αγγούρι κομμένο σε καρέ (με τη φλούδα)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
  • 1/2 φλ. ελιές ψιλοκομμένες (ή ολόκληρες)
  • 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
    αλάτι

Εκτέλεση

  • Σπάμε τα παξιμάδια σε μπουκιές.
  • Σε μπολ βάζουμε το κρεμμύδι (φέτες λεπτές).
  • Περιχύνουμε με το ξίδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατίζουμε.
  • Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να μαραθεί το κρεμμύδι.
  • Κόβουμε κατά μήκος το αγγούρι (με την φλούδα) και αφαιρούμε τους σπόρους.
  • Το κόβουμε σε καρέ.
  • Το βάζουμε σε σαλατιέρα.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ, τις προσθέτουμε στη σαλατιέρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα παξιμάδια,τις ελιές, το βασιλικό και τα μαριναρισμένα κρεμμύδια, καθώς και όλα τα υγρά τους.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Παγώνουμε τη σαλάτα για 15΄.
  • Σερβίρουμε την καλοκαιρινή σαλάτα είτε σαν κυρίως πιάτο, φτιάχνοντας με μεγαλύτερη ποσότητα, είτε σαν συνοδευτικό.

Πηγή: Argiro.gr

Νόστιμη και πανεύκολη πατατοσαλάτα με μαγιονέζα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρήκαμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή, που μπορείς να την συνδυάσεις σχεδόν με όλα τα ψητά φαγητά και αυτή δεν είναι άλλη από την πεντανόστιμη πατατοσαλάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Μέσα σε μισή ώρα η συγκεκριμένη σαλάτα είναι πανέτοιμη και αποτελεί την τέλεια συνοδεία για BBQ!

Υλικά Συνταγής

  • 1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλ. σπιτική μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την πατατοσαλάτα, πλένοντας καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και βάζοντάς τες σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
  • Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.
  • Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι τουρσί, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε απαλά. Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Άμα θες και ένα ελαφρύ και διαιτητικό γλυκό, μπορείς να φτιάξεις αυτά τα μπισκότα βρώμης!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Tramezzini: Πώς να φτιάξεις σπίτι τα γευστικότερα ιταλικά σάντουιτς

Vegan σαλάτα με φακές και λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Share