Μαγειρέψτε την πιο τραγανή αναποδογυριστή τυρόπιτα - Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας

Θα μυρίσει όλο το σπίτι σου!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαγειρέψτε την πιο τραγανή αναποδογυριστή τυρόπιτα - Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας

Θραύση έχει κάνει άλλη μια νοστιμότατη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου καθώς η αναποδογυριστή τυρόπιτα της σίγουρα δεν θα πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας.

Μάλιστα, θα σας λύσει τα χέρια μιας και είναι αρκετά εύκολη στο να την μαγειρέψετε. Δείτε επίσης πως μπορείτε να μαγειρέψετε εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις.

Αναποδογυριστή τυρόπιτα

Η συνταγή για αναποδογυριστή τυρόπιτα

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γραμ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κιλό φέτα - κεφαλογραβιέρα - μανούρι (ανάμεικτα)
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους
  • μπόλικο φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μπούκοβο
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε την προετοιμασία για την αναποδογυριστή τυρόπιτα με σιμιγδάλι, λιώνοντας το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Αφού δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας µε σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και ρίχνουμε το μπούκοβο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί για πίτα, 36 εκ. Το λαδώνουμε ελαφρά. Κρατάμε χωριστά τα δυο φύλλα κρούστας και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε τα 7 φύλλα, ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με λάδι, ακτινωτά στο ταψί (να περισσεύουν έξω αρκετά) και απλώνουμε τη γέμιση στα στρωμένα φύλλα σε λεπτή στρώση. Είναι σημαντικό η γέμιση να είναι σε λεπτή στρώση.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα (πάνω στη γέμιση) τα φύλλα που εξέχουν. Από πάνω στρώνουμε, λαδώνοντας ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα, μπήγοντας τις άκρες τους κάτω από την πίτα (όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο).
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 200 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα ή στους 180 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 35′, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Την αναποδογυρίζουμε σε μεγάλο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Μάθετε ακόμα περισσότερα μυστικά για μοναδικές πίτες.
  • Τη βγάζουμε σε μεγάλη επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή και κριτσανιστή.

Πηγή: Argiro.gr

Καλοκαιρινή δροσερή σαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά

Το καλοκαίρι λόγω ζέστης οι περισσότεροι τρώμε λιγότερο και πιο ελαφριά, για αυτό και σας έχουμε την τέλεια συνταγή για μια άκρως δροσερή σαλατά, φυσικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μας έδωσε την συνταγή και για ένα εύκολο παγωτό ροδάκινου.

Υλικά Συνταγής

  • 2 παξιμάδια κρίθινα (κριθαρένια)
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αγγούρι κομμένο σε καρέ (με τη φλούδα)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
  • 1/2 φλ. ελιές ψιλοκομμένες (ή ολόκληρες)
  • 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
    αλάτι

Εκτέλεση

  • Σπάμε τα παξιμάδια σε μπουκιές.
  • Σε μπολ βάζουμε το κρεμμύδι (φέτες λεπτές).
  • Περιχύνουμε με το ξίδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατίζουμε.
  • Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να μαραθεί το κρεμμύδι.
  • Κόβουμε κατά μήκος το αγγούρι (με την φλούδα) και αφαιρούμε τους σπόρους.
  • Το κόβουμε σε καρέ.
  • Το βάζουμε σε σαλατιέρα.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ, τις προσθέτουμε στη σαλατιέρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα παξιμάδια,τις ελιές, το βασιλικό και τα μαριναρισμένα κρεμμύδια, καθώς και όλα τα υγρά τους.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Παγώνουμε τη σαλάτα για 15΄.
  • Σερβίρουμε την καλοκαιρινή σαλάτα είτε σαν κυρίως πιάτο, φτιάχνοντας με μεγαλύτερη ποσότητα, είτε σαν συνοδευτικό.

Πηγή: Argiro.gr