Η πιο νόστιμη παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με φέτα - Το σπιτικό φύλλο θα δώσει άλλη γεύση!

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η πιο νόστιμη παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με φέτα - Το σπιτικό φύλλο θα δώσει άλλη γεύση!

Όπως είναι λογικό ο καθένας μας θα ήθελε να μαγειρεύει εύκολα, γρήγορα και ποιοτικά κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιπτώσεις. Έτσι λοιπόν εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή αναζήτηση προκειμένου να σας διευκολύνουμε για να μπείτε με χαρά στην κουζίνα!

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη φορά επιλέξαμε να σας προτείνουμε το πως να μαγειρέψετε παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με φέτα όπου το φύλλο θα είναι σπιτικό. Μπορείτε επίσης στο τέλος να σερβίρετε ως επιδόρπιο και την τάρτα λεμόνι η οποία μπορεί να μαγειρευτεί γρήγορα.

Η κολοκυθόπιτα με φέτα και σπιτικό φύλλο

Υλικά

Για τη ζύμη φύλλου:

  • 500 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200-250 γρ. νερό (1 φλ.)
  • 90 γρ. ελαιόλαδο (1/3 φλ.)
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 500 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • επιπλέον ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού και φύλλου

Πηγή: Sintayes.gr

Σε περίπτωση που δεν θέλετε κολοκυθόπιτα σας έχουμε την τυρόπιτα

Για άλλη μια φορά σας έχουμε βρει την συνταγή η οποία θα σας λύσει αναμφίβολα τα χέρια καθώς πρόκειται για την πιο εύκολη και ζουμερή πολίτικη τυρόπιτα με αυγά και γάλα από την Βέφα Αλεξιάδου.

Στον χώρο της κουζίνας δεν υπάρχει κανένα όριο όσον αναφορά τις γεύσεις αλλά και τους συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε. Έτσι λοιπόν θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό πιάτο για το τραπέζι σας. Δείτε επίσης εδώ την πίτα με πορτοκαλί η οποία είναι η πιο ονειρική.

Η τυρόπιτα με αυγά και γάλα

Υλικά

  • 700-800 γρ φέτα
  • 7 μεγάλα αυγά
  • 1 κούπα σουρωτή
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο στρογγυλά φύλλα κρούστας “Ψαχνιώτικα”

Μπεσαμέλ

  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
  • μοσχοκάρυδο & πιπέρι