Φτιάξτε μόνοι σας την πιο νόστιμη τάρτα λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε λίγα λεπτά

Η απόλυτη συνταγή

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φτιάξτε μόνοι σας την πιο νόστιμη τάρτα λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Έτοιμη σε λίγα λεπτά

Το καλοκαίρι έρχεται σιγά, σιγά και αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν όσο πιο πολύ γίνεται την διατροφή της. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός εμείς σας βρήκαμε μια συνταγή η οποία θα σας λύσει τα χέρια μιας και είναι αρκετά εύκολη.

Είναι αρκετά εύκολη στο μαγείρεμα ενώ βγαίνουν σίγουρα 10 μερίδες σε περίπτωση που επιθυμείτε να μαγειρέψετε για ένα οικογενειακό τραπέζι. Δείτε επίσης εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε τα πιο αφράτα muffins με άρωμα λεμονιού

Συνταγή τάρτα λεμόνι

Η τάρτα λεμόνι που πρέπει να δοκιμάσετε

Υλικά

  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • Για την κρέµα λεµονιού
  • 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γλ. κιτρινόριζα (προαιρετικά)
  • 200 ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 3 ακέρωτα λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • κομμένο σε κομματάκια
  • Για το σερβίρισµα
  • ζάχαρη άχνη
  • χτυπημένη κρέμα

Συνταγή

  • Για την τάρτα λεμόνι, ετοιµάζουµε πρώτα και ψήνουµε τη ζύμη σύµφωνα µε τη βασική συνταγή για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Αφού ψηθεί την αφήνουµε να κρυώσει.
  • Για την κρέµα λεμόνι βάζουµε σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση τα χτυπηµένα αυγά
  • Προσθέτουµε το ξύσµα, το χυµό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ
  • Ανακατεύουµε µε σύρµα όλα τα υλικά και βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Απαιτείται συνεχές ανακάτεµα µε το σύρµα, ώσπου να δέσει η κρέµα, περίπου 8΄
  • Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέµα, χαµηλώνουµε αρκετά τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσει για 1΄. Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε για 15΄ να κρυώσει η κρέµα. Ανακατεύουµε κατά διαστήµατα
  • Αδειάζουµε την κρέμα λεμόνι στην ψηµένη τάρτα
  • Στρώνουµε την επιφάνεια και αφήνουµε να κρυώσει τελείως. Την παγώνουµε στο ψυγείο
  • Σερβίρουμε µε πασπαλίζοντάς τη µε άχνη ζάχαρη και λίγη χτυπηµένη κρέμα ή παγωτό βανίλια.

Πηγή: Argiro.gr

Έτοιμα σε 15 λεπτά - Αλμυρά νηστίσιμα pancakes από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν αυτήν την περίοδο να νηστέψουν για αυτό και εμείς σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για νηστίσιμα Pancakes, ιδανικά και για vegan διατροφή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ενώ σας έχουμε και τα μυστικά για το πως να βγει αφράτο το κέικ.

Υλικά

  • 220 γρ. γάλα καρύδας (παχύ σε κονσέρβα)
  • 1 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ χ.γ.
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 15 γρ. ζάχαρη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό
  • Eλάχιστο βούτυρο καρύδας ή λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το ξύδι, τη βανίλια, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και με το κουτάλι ανακατεύουμε τον χυλό για τα vegan pancakes, μέχρι άπλα να ομογενοποιηθεί.
  • Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα για να μην αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης και γίνουν σκληρά τα πάνκεϊκς μας.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι και το λαδώνουμε, με λίγο χαρτί, με ελαιόλαδο ή ακόμα και βούτυρο καρύδας για περισσότερο άρωμα.
  • Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε 1/4 φλ. χυλό για κάθε πάνκεϊκ που θα φτιάξουμε.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια και να βλέπουμε πως έχουν ψηθεί οι άκρες από τα πάνκεϊκ μας.
  • Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου ενάμισι λεπτό κι από την άλλη πλευρά.
  • Τοποθετούμε τα vegan pancakes και τα γαρνίρουμε αμέσως με maple syrup και φρούτα εποχής ή με τη φανταστική vegan μερέντα που σας έχω εδώ.

Πηγή: Argiro.gr