Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Φτιάξε γρήγορα και εύκολα την πιο νόστιμη σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο

Θα μυρίσει όλο το σπίτι σου!

Φτιάξε γρήγορα και εύκολα την πιο νόστιμη σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο
ΑΛΜΥΡΕΣ 18.05.2022 20:21
Από Ίρις Βίλα

Μια γρήγορη αναζήτηση αρκεί για να βρείτε ακριβώς αυτό που επιθυμείτε να μαγειρέψετε τόσο για εσάς όσο και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Έτσι, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε την σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε επίσης το απόλυτο γλυκό ψυγείου λεμόνι.

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

Για τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 φέτ. μπέικον
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 συσκ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Αλάτι
  • Μπόλικο πιπέριΓια τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
  • Ψιλοκόβουμε πρώτα το μπέικον.

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το λάδι και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά.
  • Αφαιρούμε το μπέικον και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι.
  • Τα σοτάρουμε να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά ίσα που να μαραθεί.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και την τριμμένη μυζήθρα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπέικον, κρεμμυδάκια, κρεμμύδι, σπανάκι ανακατεύουμε κι αδειάζουμε σε μικρό πυρίμαχο ταψάκι καλά βουτυρωμένο.
  • Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα κατσικίσιου τυριού και βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια στην επιφάνεια.

Πηγή: Argiro.gr

Αφράτοι και παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες - Η τέλεια συνταγή για τον αγαπημένο μεζέ της γιαγιάς

Εύκολοι και αφράτοι παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες σαν της γιαγιάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Πρόκειται για έναν ελληνικό μεζές που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι. Φτιάξτε τους και θα μοσχοβολίσει το σπίτι, ενώ θα εξαφανιστούν στο πι και φι. Ειδικά αν τους φτιάξετε μαζί με τραγανό ψωμί.

Η συνταγή για τους κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά Συνταγής

  • 4 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Πρώτα πλένουμε τα κολοκύθια.
  • Τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτη και τα βάζουμε σε σουρωτηρι.
  • Πασπαλίζουμε με αλατι και αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά για τους κολοκυθοκεφτεδες.
  • Στύβουμε καλά τα τριμμένα κολοκυθια με τα χέρια ή βάζοντάς τα σε μια πετσέτα.
  • Τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά.
  • Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξερό και το φρεσκο κρεμμυδι, ανηθο, δυοσμο, μαϊντανο, τα χτυπημένα αυγα και τη φετα.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας μπόλικο πιπερι και αλατι, μόνο αφού τα έχουμε δοκιμάσει πριν.
  • Διότι τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φετα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουταλι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλευρι, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει από το κουταλι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιολαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μιγμα.
  • Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Κάθε φορά που τους ρίχνουμε λίγους-λίγους στο ελαιολαδο. Προσέχουμε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λαδι αντί να κάνουν κρούστα.
  • Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.
  • Ο τέλειος μεζές για την παρέα που είναι πάντα εγγύηση, εναλλακτικά, μπορούμε να φτιάχνουμε τους κολοκυθοκεφτεδες φουρνου που είναι πολύ γευστικοί!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά! Η απόλυτη τάρτα λεμόνι που πρέπει να φτιάξεις

Θα μυρίσει όλο το σπίτι σας με τις μελωμένες πατάτες φούρνου - Είναι κατάλληλο για το οικογενειακό τραπέζι του Πάσχα

Share