Η απόλυτη συνταγή για το πιο δροσιστικό τζατζίκι - Δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας

Θ σας "τρελάνει"

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η απόλυτη συνταγή για το πιο δροσιστικό τζατζίκι - Δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει για ακόμη μια φορά την λύση σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει να κάνετε τραπέζι καθώς μετά από το απόλυτο μπισκοτογλυκό ψυγείου, σειρά έχει το πιο δροσιστικό τζατζίκι τζατζίκι το οποίο είναι είναι εύκολο και θρεπτικό καθώς προσφέρει γεύση και άρωμα σε κάθε ψητό.

Το πιο νόστιμο τζατζίκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τζατζίκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (400 γραμ.)
2-4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο αγγούρι (σφιχτό χωρίς σπόρους-τριμμένο με τη φλούδα του)
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο και λίγο φρέσκο δυόσμο (ή ένα από τα δύο)
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Για να το στραγγίξουμε ακόμη καλύτερα, το βάζουμε σε μια καθαρή πετσέτα. Πιάνουμε τις άκρες της και την στρίβουμε ελαφρά. Σαν να θέλουμε να στεγνώσει από νερό. Με την πίεση θα φύγει όλη η υγρασία του αγγουριού και θα στεγνώσει σωστά.
  • Είναι απαραίτητο να στραγγίξει σωστά το αγγούρι. Αλλιώς, όλη η υγρασία θα βγει μέσα στο ορεκτικό μας και θα αραιώσει η κρεμώδης, πλούσια υφή του.
  • Πολτοποιούμε το σκόρδο.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι και το πολτοποιημένο σκόρδο (από 2-4 σκελίδες).
  • Βάζουμε στο ίδιο μπολ το ξύδι από κρασί, το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι επιπλέον.
  • Δοκιμάζουμε την οξύτητα της γεύσης και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ξύδι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το τζατζίκι είναι ξεμυαλιστικό.
  • Ανακατεύουμε και παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Το τζατζίκι είναι έτοιμο και δροσερό, με δύο σταγόνες λάδι και ελιά.
  • Συνοδεύει τα πάντα, κρέας, λαχανικά (αγαπημένος συνδυασμός με τηγανητά κολοκυθάκια ή και κολοκυθοκεφτέδες) αλλά και από μόνο του είναι θρεπτικό και δροσιστικό σνακ.
  • Συντήρηση στο ψυγείο σε γυάλινο σκεύος καλά σκεπασμένο για 3 ημέρες. Μετά την πρώτη μέρα στο ψυγείο, είναι ακόμα πιο νόστιμο και αρωματικό.
  • Είναι πολύ βασικό, το γιαούρτι που θα επιλέξουμε για τη συνταγή μας να είναι στραγγιστό ή γιαούρτι σακούλας. Αν έχω να κάνω μεγάλη ποσότητα για ένα τραπέζι και θέλω πιο σφιχτό τζατζίκι χρησιμοποιώ ένα τουλπάνι, βάζω μέσα το γιαούρτι και το διπλώνω από τις άκρες.
  • Το αφήνω κρεμασμένο σε ένα σημείο δροσερό της κουζίνας, από 4 ώρες έως και μια νύχτα ολόκληρη. Αν είναι καλοκαίρι, το βάζω στο ψυγείο μέσα σε ένα σουρωτήρι για ένα τέλειο τζατζίκι.
  • Έτσι, το γιαούρτι θα στραγγίξει πολύ καλά και μετά η υφή του θα σας θυμίζει την κρεμώδη υφή από το τυρί κρέμα.
  • Βάλε πολύ καλό ελαιόλαδο και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.
  • Μην το παρακάνεις όμως με την ποσότητα.
  • Θέλει τόσο λάδι όσο να πάρει την τέλεια κρεμώδη υφή στην ανάμιξη.

Πηγή: Argiro.gr

Η τεμπέλικη κολοκυθόπιτα με κίτρινο τυρί θα σας κάνει να "γλύφετε" τα δάχτυλά σας

Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας διευκολύνει στο να βρείτε εύκολες συνταγές οι οποίες θα σας κάνουν να "γλύφετε" τα δάχτυλά σας. Έτσι, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε την πιο ιδανική κολοκυθόπιτα με κίτρινο τυρί η οποία είναι ό,τι πρέπει για ένα οικογενειακό τραπέζι.

Δείτε επίσης μια άλλη επιλογή που θα σας εκπλήξει ιδιαίτερα, μιας και έχει κάνει "χαμό" η στριφτή σιροπιαστή κολοκυθόπιτα με ζάχαρη

  • Υλικά συνταγής
  • 2 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 3 κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ κιλό φέτα ή λευκό τυρί
  • 4 αυγά
  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι. Χτυπάμε με μίξερ το τα αυγά να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λάδι και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν.
  • Στραγγίζουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια πιεζοντας τα στα χέρια σαν να τα στίβουμε.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον άνηθο και τη φέτα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο36) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 75 λεπτά.
  • Σερβίρουμε ζεστό.