Έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Σκέτη αμαρτία!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μιας και το καλοκαίρι έχει φτάσει για τα καλά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε την πιο ιδανική συνταγή για το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Πλέον η άνοδο της θερμοκρασίας είναι αρκετά αισθητή, με αποτέλεσμα τα δροσιστικά φαγητά να είναι η μοναδική λύση.

Βέβαια, σε περίπτωση που δεν έχετε την αντοχή να μπείτε στην κουζίνα σας, τότε σας έχουμε ένα ακόμη γλυκό ψυγείου το οποίο είναι της τεμπέλας μιας και είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά.

Η απόλυτη συνταγή για το μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μπισκοτογλυκό ψυγείο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 ½ φλ. κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη

  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
  • Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  • Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
  • Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
  • Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
  • Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Πηγή: Argiro.gr

Σκέτη αμαρτία αυτό το μπανόφι με διπλή κρέμα κραμέλα - Χρειάζεσαι μόλις 10 λεπτά για να το φτιάξεις

Αν είσαι λάτρεις των γλυκών του ψυγείου, σας έχουμε την συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για ένα πεντανόστιμο μπανόφι, το οποίο μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα σε 10 μόλις λεπτά. Έχει τέλεια κρέμα καραμέλας που λιώνει στο στόμα, το ίδιο όμως κι αυτό το γλυκό με μπισκότα.

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κακάο

Για το σπιτικό dulce de leche

  • 180 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 συσκ. γάλα ζαχαρούχο (2 x 410 γρ.)
  • 60 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Για το τελείωμα

  • 4 μέτριες μπανάνες (ώριμες και γερές)
  • 300 γρ. χτυπημένη κρέμα 35% (σε παχύρρευστη μορφή)
  • Ξύσμα σοκολάτας
  • Για την επικάλυψη
  • Λίγο κακάο για πασπάλισμα

Για τη βάση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, για να φτιάξουμε τη βάση του μπανόφι (banoffee).
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα.
  • Ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα μπισκότα.
  • Ντύνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκ. Φροντίζουμε να ντύσουμε τα πλαϊνά, ανασηκώνοντας.

Για τη κρέμα μπανόφι

  • Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6 με 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.
  • Αδειάζουμε τη μισή κρέμα καραμέλας στη βάση μπισκότου.
  • Ρίχνουμε τη σοκολάτα στην υπόλοιπη κρέμα καραμέλα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Περιχύνουμε τη δεύτερη στρώση μπλέκοντας τη μια μέσα στην άλλη.
  • Παγώνουμε για 2 με 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Ξεφορμάρουμε το banoffee.
  • Στρώνουμε φέτες μπανάνας σε όλη την επιφάνεια γαρνίρουμε με την χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας και κακάο.