Φτιάξτε μέσα σε 25 λεπτά τους πιο λαχταριστούς κολοκυθοανθούς με γεμιστό τυρί

Θα "λιώνουν" στο στόμα σας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φτιάξτε μέσα σε 25 λεπτά τους πιο λαχταριστούς κολοκυθοανθούς με γεμιστό τυρί

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να "μπλέξετε" με την κουζίνα σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου την οποία πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε καθώς πρόκειται για κολοκυθοανθούς οι οποίοι είναι γεμιστοί με τυρί. Να τονίσουμε πως ο συνολικός χρόνος που χρειάζεται είναι σχεδόν 25 λεπτά.

Μάλιστα, σε περίπτωση που θελήσετε να φτιάξετε και γλυκό, έχουμε να σας προτείνουμε επίσης την πιο νόστιμη τούρτα παγωτό με σοκολάτα και βανίλια

Οι κολοκυθοανθοί με γεμιστό τυρί από την Μπαρμπαρίγου

Kολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί

Υλικά

  • 30 κολοκυθοανθοί
  • 500 γραμ. ξινομυζήθρα Πάρου
  • 3 σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πανάρισμα
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • αυγά
  • φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • ένα καλοκαιρινό πιάτο με τα λουλούδια από τα κολοκυθάκια, πλένουμε πρώτα τους κολοκυθoανθούς προσεκτικά, αφαιρούμε από το εσωτερικό τους τον κίτρινο στήμονα (διότι είναι πολύ πικρός) και τους αφήνουμε να στραγγίσουν.
  • Ξεκινώντας τη συνταγή κολοκυθοανθοί γεμιστοί, ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα με τις ντομάτες, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα που φτιάξαμε και τους στρίβουμε μπροστά.
  • Πανάρουμε τους κολοκυθοανθούς σε αλατισμένο αλεύρι, τους βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος τους πανάρουμε σε φρυγανιά που έχουμε ρίξει μέσα ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Αραδιάζουμε τους κολοκυθοανθούς σε λαδόκολλα και τους αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα για να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για περίπου 3-4΄μέχρι να ροδίσουν.
  • Φροντίζουμε το λάδι να καλύπτει τους κολοκυθοανθούς.
  • Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Πηγή: Argiro.gr

Δείτε νέα συνταγή για την πιο ζουμερή κολοκυθόπιτα που "λιώνει" στο στόμα

Μετά την κλασική τυρόπιτα, σας έχουμε την συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και για μια φοβερή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, η οποία είναι πανεύκολη και μπορείτε να την απολαύσετε από το πρωί ως το βράδυ.

Υλικά

  • 1.200 γρ. κολοκυθάκια (τρυφερά)
  • 5 αυγά (χτυπημένα)
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γρ. καλαμποκάλευρο ή 1 φακελάκι φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Για το ταψί
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24χ32 εκ. και το πασπαλίζουμε µε το μισό καλαμποκάλευρο.
  • Αφού πλύνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
  • Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουµε να ιδρώσουν για 15 λεπτά.
  • Τα στύβουμε µε τα χέρια και τα βάζουμε σε µπολ.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο και το δυόσμο, 2 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε, αφού πρώτα δοκιμάσουμε το μίγμα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 24×30 εκ.
  • Το ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε την εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160οC για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η “κολοκυθόπιτα Αργυρώ” χωρίς φύλλο.
  • Αν έχετε κολοκυθοανθούς πλύντε τους και αφαιρέστε τους στήμονες.
  • Κόψτε τους σε κομμάτια και ρίξτε τους στην πίτα.
  • Σερβίρουμε την κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: argiro.gr