Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανοπιτάκια µε κανταΐφι που λιώνουν στο στόμα

Για όσους λατρεύουν τις μελιτζάνες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανοπιτάκια µε κανταΐφι που λιώνουν στο στόμα

Μπορεί εχθές να σας αποκαλύψαμε την πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή για πατσαβουρόπιτα (δείτε την εδώ) αλλά σήμερα θα δούμε μαζί πως μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο γευστικά μελιτζανοπιτάκια!

Γρήγορα κι εύκολα!

Τι θα χρειαστείς για τα μελιτζανοπιτάκια

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 3 κιλά µελιτζάνες φλάσκες
  • ½ φλιτζ. τσαγ. κεφαλογραβιέρα,
  • ½ φλιτζ. τσαγ. κεφαλοτύρι
  • 5 αυγά
  • 3 κ.σ. µαϊντανό
  • Πιπέρι λευκό
  • 1 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη
  • ½ φλιτζ. τσαγ. βούτυρο γάλακτος φρέσκο (για το κανταΐφι)

Για την κρέµα

  • 2 φλιτζ. τσαγ. γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 3½ κ.σ. αλεύρι µαλακό ή κορν φλάουρ
  • 3½ κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 αυγό, χτυπηµένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για την επικάλυψη

  • 1½ φλιτζ.τσαγ. κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

Εκτέλεση

Φτιάξτε την κρέµα. Ρίξτε το βούτυρο σε µια µεσαία κατσαρόλα και αφήστε τη σε µέτρια φωτιά να λιώσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε µε σύρµα χειρός, µέχρι να ενωθεί µε το βούτυρο. Ρίξτε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεµα και προσέχοντας να µη σβολιάσει το αλεύρι, µέχρι να έχετε ένα οµοιογενές µείγµα. Μόλις πάρει βράση και δέσει η κρέµα, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη να κρυώσει. Κατόπιν ρίξτε στην κρέµα το αυγό (χτυπηµένο) και ανακατέψτε µε γρήγορες κινήσεις να ενσωµατωθεί και να προκύψει ένα λείο µείγµα.

Καθαρίστε και πλύνετε τις µελιτζάνες. Στεγνώστε τις καλά µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε τις στη σχάρα του φούρνου και ψήστε για 40΄ στους 180° C, στο γκριλ, µέχρι να µαλακώσουν. Βγάλτε τις από τοΝ φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς. Αφαιρέστε τη φλούδα τους και ψιλοκόψτε τη σάρκα τους.

Μεταφέρετε τη σάρκα από τις µελιτζάνες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήστε σε χαµηλή φωτιά να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους. Προσθέστε τα αυγά, αφού τα έχετε χτυπήσει µε ένα πιρούνι σε ένα βαθύ πιάτο, τα τυριά, το πιπέρι, τοΝ µαϊντανό, την κρέµα και τη φρυγανιά.

Λιώστε το βούτυρο γάλακτος σε ένα µπολ στοΝ φούρνο µικροκυµάτων, σε χαµηλή ισχύ. Βουτήξτε τα χέρια σας στο λιωµένο βούτυρο και αρχίστε να ανοίγετε το κανταΐφι ώστε να χωρίσουν οµοιόµορφα οι ίνες του. Χωρίστε το σε λωρίδες πλάτους περίπου 5-6 εκ. και απλώστε κατά µήκος µια ποσότητα από τη γέµιση. Κλείστε δεξιά και αριστερά και ρολάρετε µέχρι να σχηµατιστούν µικρά κανταϊφάκια. Αραδιάστε τα το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά σε ένα µεσαίο παραλληλόγραµµο ταψί.

ΠΗΓΗ Περιοδικό Tv24 - Νόστιμες συνταγές