Παραδοσιακή ταχινόσουπα Μεγάλης Παρασκευής από την Πάρο - Το μεγάλο λάθος που κάνετε και σας κόβει

Το απόλυτο φαγητό για σήμερα!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Παραδοσιακή ταχινόσουπα Μεγάλης Παρασκευής από την Πάρο - Το μεγάλο λάθος που κάνετε και σας κόβει

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα 14/4 και όσοι νηστεύετε και θέλετε να φάτε ένα εντελώς διαφορετικό φαγητό με ιδιαίτερη γεύση, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει το καλύτερο. Ταχινόσουπα! Μια παραδοσιακή συνταγή, που δεν λείπει από κανένα σπίτι στην Πάρο.

Πως να φτιάξετε την Ταχινόσουπα της Πάρου

Υλικά

  • 1½ lt νερό
  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 6 κ.σ. γεμάτες ταχίνι
  • 1 βαθύ πιάτο κρύο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι (προαιρετικά)

Δείτε επίσης: Καθαρίστε τα εντεράκια και ρίχτε τους πάνω... - Το νούμερο ένα μυστικό για να βγει τέλεια η μαγειρίτσα σας!

Εκτέλεση

  • Βράζουμε πρώτα το νερό.
  • Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι.
  • Σιγά σιγά το αραιώνουμε (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό).
  • Καθώς είναι ζεστό, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα (ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουμε για το αυγολέμονο) και ανακατεύουμε καλά.
  • Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα με κουτάλα το αραιωμένο ταχίνι και αλατίζουμε.
  • Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο πριν το απολαύσουμε ζεστό.

****Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε την ταχινόσουπα γιατί θα κόψει το ταχίνι!

Argiro.gr