Παραδοσιακή ταχινόσουπα Μεγάλης Παρασκευής από την Πάρο - Το μεγάλο λάθος που κάνετε και σας κόβει
Το απόλυτο φαγητό για σήμερα!
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα 14/4 και όσοι νηστεύετε και θέλετε να φάτε ένα εντελώς διαφορετικό φαγητό με ιδιαίτερη γεύση, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει το καλύτερο. Ταχινόσουπα! Μια παραδοσιακή συνταγή, που δεν λείπει από κανένα σπίτι στην Πάρο.
Πως να φτιάξετε την Ταχινόσουπα της Πάρου
Υλικά
- 1½ lt νερό
- 1 φλ. κριθαράκι
- 6 κ.σ. γεμάτες ταχίνι
- 1 βαθύ πιάτο κρύο νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λεμόνι (προαιρετικά)
Δείτε επίσης: Καθαρίστε τα εντεράκια και ρίχτε τους πάνω... - Το νούμερο ένα μυστικό για να βγει τέλεια η μαγειρίτσα σας!
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα το νερό.
- Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι.
- Σιγά σιγά το αραιώνουμε (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό).
- Καθώς είναι ζεστό, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα (ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουμε για το αυγολέμονο) και ανακατεύουμε καλά.
- Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα με κουτάλα το αραιωμένο ταχίνι και αλατίζουμε.
- Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο πριν το απολαύσουμε ζεστό.
****Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε την ταχινόσουπα γιατί θα κόψει το ταχίνι!