Με σόδα χωρίς να κάνει κρατς το φύλλο - Εύκολη τσαλακωτή τυρόπιτα της Αργυρώς

Θέλει μόνο 45 λεπτά στο φούρνο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Με σόδα χωρίς να κάνει κρατς το φύλλο - Εύκολη τσαλακωτή τυρόπιτα της Αργυρώς

Πεντανόστιμη τυρόπιτα πλισέ με τσαλακωμένα φύλλα κρούστας και σόδα. Αυτή η συνταγή θα κάνει θραύση. Η σόδα κάνει τη διαφορά καθώς πέφτει με τα υπόλοιπα υγρά υλικά στο τέλος, πάνω από τα στρωμένα φύλλα. Τα φύλλα μαλακώνουν και ρουφούν τα υγρά με αποτέλεσμα η τσαλακωτή τυρόπιτα να γίνεται σούπερ αφράτη και λαχταριστή, ακόμη και αν μείνει για την επόμενη μέρα.

Πως να φτιάξεις την τσαλακωτή τυρόπιτα

Υλικά

Για τη τυρόπιτα

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 τεμάχιο/ια σόδα (αναψυκτικό 330 ml)
  • 3 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Δείτε επίσης: Με γιαούρτι χωρίς φύλλο - Εύκολη τυρόπιτα σε χρόνο μηδέν

Παρασκευή
  • Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι για την πίτα μας.
  • Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία.
  • Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.
  • Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
  • Το πασπαλίζουμε με τα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ.
  • Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).
  • Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά.
  • Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα για να χωρέσουν όλα.
  • Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα για την τσαλακωτή τυρόπιτα.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα.
  • Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα.
  • Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 45 λεπτά.
ΠΗΓΗ argiro.gr