Το γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε! Λουκουμάτα με γεύση και άρωμα τριαντάφυλλου

Απλά υπέροχο!

Το γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε! Λουκουμάτα με γεύση και άρωμα τριαντάφυλλου

Τα λουκουμάτα τα δοκίμασα στην Τήνο και εντυπωσιάστηκα. Μοιάζουν με κουραμπιέδες και είναι γεμισμένα με λουκούμι τριαντάφυλλο.

Μερίδες:για 40 μπισκότα Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Υγιεινή και γευστική πίτα με λαχανικά στον φούρνο!

Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Σιμόνη Καφίρη
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί ή ρετσίνα
½ κιλό περίπου αλεύρι μαλακό
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
10 λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο, μεγάλα
40 αμύγδαλα ασπρισμένα
ροδόνερο
άχνη ζάχαρη

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για λίγα λεπτά. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο λάδι εναλλάξ με το κρασί, μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.

Κόβετε τα λουκούμια στα τέσσερα. Παίρνετε κομματάκι ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, την πλαταίνετε στην παλάμη σας και βάζετε στο κέντρο 1/4 λουκουμιού και ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Διπλώνετε και πλάθετε μπαλάκια.

Αραδιάζετε τα μπαλάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Καλοκαιρινή συνταγή: Παγωτό ξυλάκι με σμέουρα και επικάλυψη λευκής σοκολάτας!

Τα βγάζετε, τα αφήνετε να μισοκρυώσουν, τα ραντίζετε με ροδόνερο και τα πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Πηγή: Olivemagazine.gr/ Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey