H συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε: Μπουγάτσα με ανθότυρο και αχλάδια ποσέ με μυρωδικά!

Μια διαφορετική εκδοχή!

H συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε: Μπουγάτσα με ανθότυρο και αχλάδια ποσέ με μυρωδικά!

Γλυκιά ή αλμυρή, η μπουγάτσα είναι από τις επιλογές που αγαπάμε πολύ. Εδώ τη φτιάχνουμε σε μια συνταγή που στέκεται πολύ ωραία και στο γιορτινό τραπέζι.

Μερίδες:8 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: H συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κρασάτο με ξερά βερίκοκα!

Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:20'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ανδρέας Λαγός
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
Για την μπουγάτσα
4 φύλλα κρούστας
100γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
250γρ. ανθότυρο ή φέτα, σε τρίμματα
Για τα αχλάδια
4 ώριμα αχλάδια
3½ φλιτζάνια νερό
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
2 καρφάκια γαρίφαλο

Διαδικασία
Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, το βούτυρο, τη βανίλια και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει το μίγμα. Αφήνετε την κρέμα για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά, το τυρί και ανακατεύετε πολύ καλά.

Δείτε ακόμη: Με εξωτική διάθεση! Συνταγή για Λιβανέζικο μουσακά από την Ελένη Ψυχούλη!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Αλείφετε ένα φύλλο κρούστας με βούτυρο και το καλύπτετε με ένα άλλο φύλλο. Κόβετε τα δύο φύλλα στα τέσσερα και βάζετε στην άκρη του καθενός από μια δυο κουταλιές γέμιση. Τυλίγετε σε τρίγωνα και τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα.

Κάνετε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα, βουτυρώνετε από πάνω τα τρίγωνα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε ακόμη: Η συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Πίτσα με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες!

Για τα αχλάδια: Καθαρίζετε και κόβετε τα αχλάδια στη μέση, βγάζετε τα κουκούτσια με ένα κουτάλι και τα κρατάτε στην άκρη, ραντισμένα με λίγο χυμό λεμόνι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα αχλάδια και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν. Αφήνετε τα αχλάδια να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι τους.

Σερβίρετε σε πιάτο την μπουγάτσα, με ένα αχλάδι από πάνω και περιχυμένη με λίγο από το σιρόπι.

Πηγή: Olivemagazine.gr