Ιδανικό πρωινό: Μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα!

Η συνταγή που θα αγαπήσετε!

Ιδανικό πρωινό: Μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα!

Οι μπάρες βρώμης είναι must! Τρώγονται ως υγιεινό πρωινό και snack, χορταίνουν αρκετά ώστε να μην υποκύπτουμε σε τσιμπολογήματα και είναι ένα πολύ καλό snack και για τα παιδιά.

Μερίδες:για 10 μπάρες Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Ψητά λαχανικά με σάλτσα από γιαούρτι και ταχίνι από τον Ηλία Μαμαλάκη!

Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:5'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Δημήτρης Χρονόπουλος
όλες οι συνταγές του chef »

Δείτε ακόμη: Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα από την Ελένη Ψυχούλη!

Υλικά
4 ασπράδια αβγών (120γρ.)
140γρ. ζάχαρη άχνη
45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130γρ. καρύδα ινδική
100γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
120γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
70γρ. βρώμη
80γρ. μέλι
90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20x30εκ.

Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα διογκώνετε. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζετε από το μίξερ, προσθέτετε την άχνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της κουβερτούρας, και ανακατεύετε.

Δείτε ακόμη: Μία λαχταριστή συνταγή: Σουτζουκάκια υπερπαραγωγή με κροκέτες πατάτας!

Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Στο μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Μόλις οι μπάρες ψηθούν τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Όταν κρυώσει και η κουβερτούρα κόβετε τις μπάρες σε ορθογώνιο σχήμα και τις διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον.

Πηγή: Olivemagazine.gr