Φτιάξτε εύκολα κιουνεφέ με κρέμα βουτύρου!

Απλά απολαυστικό!

Φτιάξτε εύκολα κιουνεφέ με κρέμα βουτύρου!

Φτιάξτε εύκολα με αυτήν την συνταγή ένα αλλιώτικο κιουνεφέ με κρέμα βουτύρου!

Μια παραλλαγή του κλασσικού κιουνεφέ, εδώ η κρέμα βουτύρου συνδυάζεται υπέροχα με το κανταϊφι.

Τα μανταρίνια προσθέτουν μια νότα εσπεριδοειδούς και δίνουν μια άλλη διάσταση στο συγκεκριμένο γλυκό. Μουχαλεμπία με ροδόνερο: Μια ελαφριά και δροσερή κρέμα από την Περσία!

Υλικά
Για το κιουνεφέ
250γρ. κανταΐφι
100γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
190γρ. βούτυρο
190γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
210γρ. άσπρα αμύγδαλα, σε σκόνη
½ κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από ½ λεμόνι
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας ανθόνερο
Για τα μανταρίνια
4 μανταρίνια ξεφλουδισμένα, σε φέτες
500γρ. νερό
600γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας γλυκόζη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
φλούδα από 1 μανταρίνι
100γρ. ανθόνερο
Για το σερβίρισμα
50γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Διαδικασία
Για το κιουνεφέ

Ξαίνετε το κανταΐφι ανοίγοντάς το για να ξεχωρίσουν οι τρίχες μεταξύ τους. Το κρατάτε στην άκρη σκεπασμένο με μια πετσέτα. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

Για την κρέμα

Ανακατεύετε καλά με μίξερ μέσα σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτετε το αβγό, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε. Τέλος ανακατεύετε το ξύσμα λεμόνι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθόνερο και κρατάτε τη γέμιση στην άκρη.

Για τα μανταρίνια

Βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, το χυμό λεμόνι και τη φλούδα μανταρίνι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για 7 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία, αφαιρείτε τη φλούδα από το μανταρίνι και προσθέτετε το ανθόνερο και τις φέτες μανταρίνι. Φυλάτε το σιρόπι με τα μανταρίνια στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Για τη συναρμολόγηση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Παίρνετε ατομικά τηγάνια ή μικρά ταψάκια και τα βουτυρώνετε. Μοιράζετε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι, καλύπτοντας όλο τον πάτο τους. Μοιράζετε την κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε τη γέμιση με το υπόλοιπο κανταΐφι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κανταΐφι και να πάρει χρώμα.

Μόλις βγάλετε τα κιουνεφέ από τον φούρνο τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι και στη συνέχεια βάζετε από τρεις τέσσερις φέτες μανταρίνι στο κάθε κιουνεφέ. Πασπαλίζετε με φιστίκι Αιγίνης και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Τρομερά νηστίσιμα ροξάκια! Η συνταγή που ξετρελαίνει!

Νηστίσιμα ροξάκια! Μια συνταγή κόλαση!

Υλικά:

4,5 φλιτζ. νερό
1 κύβος νωπή μαγιά
1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο

3,5 φλιτζ. αλεύρι δυνατό
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη

1/2 κ.γλ. κανέλα
1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο
4 φλιτζ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ 1 φλιτζ. χλιαρό νερό με την νωπή μαγιά Το Χελιδόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ καλυμμένο με πετσέτα να δράσει η μαγιά για 10 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την καρυδόψιχα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Ρίχνουμε το μείγμα υγρών σε δύο μπωλ.

Ισομοιράζουμε στα μπολ το μείγμα από αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στο ένα μπολ προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε τα μπολ με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τις ζύμες να ξεκουραστούν σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Στη συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε με τη βοήθεια πλάστη τη λευκή ζύμη σε δύο μακρόστενα φύλλα. Πλάθουμε τη σκούρα ζύμη σε μπαστουνάκι, το κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε στο κέντρο κάθε λευκής ζύμης.

Τυλίγουμε τις δύο λευκές ζύμες σε ρολό και πιέζουμε να ενωθούν οι δύο άκρες. Με μαχαίρι κόβουμε σε μέτρια ρολά. Αραδιάζουμε τα ρολά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε κατσαρόλα βράζουμε 3,5 φλιτζ. νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.

Αφού ξεφουρνίσουμε τα γλυκά, σιροπιάζουμε τα καυτά ροξάκια με το κρύο σιρόπι ή το αντίθετο. Τα ροξάκια διατηρούνται εκτός ψυγείου σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 4-5 μέρες.