Βέφα Αλεξιάδου: Μαλακά μπισκότα με κανέλα και 7 υλικά! Δεν έχουν αβγά, ούτε γάλα!

Είναι νηστίσιμα αλλά συναρπάζουν!

Βέφα Αλεξιάδου: Μαλακά μπισκότα με κανέλα και 7 υλικά! Δεν έχουν αβγά, ούτε γάλα!

Μαλακά μπισκότα με κανέλα και 7 υλικά από την Βέφα Αλεξιάδου! Δεν έχουν αβγά, ούτε γάλα και όμως δεν υστερούν σε γεύση! Η συνταγή της...


1 άτομο το μαγειρεύει, δεν έχει καμία δυσκολία!

Υλικά
30 μεγάλα
1 Βιτάμ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα πορτοκάλι χυμό
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 βανιλιες
2 1/2 κούπες αλεύρι
2 κουβερτούρες

Εκτέλεση
10'+10'+10'
Χτυπάμε το Βιτάμ στο μίξερ να αφρατεψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη



Στυβουμε το χυμό



Και διαλύουμε τη σόδα



Το ρίχνουμε και αυτό στο μίξερ μαζί με τη βανίλια



Συνεχίζουμε με το αλεύρι



Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια



Και προσθέτουμε. Χτυπάμε ίσα ίσα να αναμιχθεί



Λαδώνουμε τα χέρια και πλάθουμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικο και τα βάζουμε αραιά γιατί απλωνουν



Ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά στους 200 βαθμους



Στα 10 λεπτά αν και έχουν πάρει χρώμα είναι μαλακά αν τα πατήσετε με το δάχτυλο. Ομως μην περιμένετε να σκληρινουν πολύ γιατί όσο κρυώνουν σφίγγουν και θα ξεραθουν



Καλή επιτυχία

Δείτε και την συνταγή της για κρουασάν με κανέλα!

Βέφα Αλεξιάδου: Έβαλε κανέλα στα κουλούρια της και δεν προλάβαινε να φουρνίζει! Η συνταγή κειμήλιο!

Η Βέφα Αλεξιάδου έβαλε κανέλα στα κουλούρια της και δεν προλάβαινε να φουρνίζει! Η συνταγή κειμήλιο στη δημοσιότητα και τρελαίνει κόσμο!

Κουλουράκια με έντονο άρωμα πορτοκαλιού. Είναι μια παλιά συνταγή της Βέφας αλλά θα την αγαπήσετε σίγουρα!

Υλικά

4-4 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κούπα βούτυρο μαλακό
1 κούπα ζάχαρη
2 κροκάδια
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές κακάο - Λίγη κανέλα προαιρετικά

Εκτέλεση


20 Minutes
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν.



Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.



Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στο χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.



Ρίξτε το σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ να ενσωματωθεί με το βούτυρο.



Σταματήστε το χτύπημα,ρίξτε κι ανακατέψτε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν σε δόσεις, προσθέτοντας όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.



Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη και στη μία αν θέλετε προσθέστε κακάο κοσκινισμένο να γίνει σοκολατένια.



Πάρτε μικρή ποσότητα και πλάστε μπαλάκια. Μετά με το δάχτυλο κάντε μια τρύπα στο κέντρο μέχρι κάτω, ώστε να γίνει ένα ωραίο κουλουράκι.



Μπορείτε να κάνετε και ανάμεικτα κουλουράκια όπως στη φώτο και ότι σχέδιο σας αρέσει.



Βάλτε τα σε ταψί με στρωμένο λαδόχαρτο και αν θέλετε αλείψτε τα με ένα κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.



Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.



Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων, διατηρούνται 1 μήνα.

Δείτε και αυτή την ιδέα: Βέφα Αλεξιάδου: Σου περίσσεψε γαλοπούλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Με αυτή τη συνταγή, δεν θα μείνει ούτε το κοκαλάκι!