Βέφα Αλεξιάδου: Τα cookies με σταφίδα, κανέλα και καρύδια πρέπει να τα δοκιμάσεις! Δεν θα μείνει ούτε ένα μέσα στο σπίτι!

Πενταντόστιμη συνταγή!

Βέφα Αλεξιάδου: Τα cookies με σταφίδα, κανέλα και καρύδια πρέπει να τα δοκιμάσεις! Δεν θα μείνει ούτε ένα μέσα στο σπίτι!

Αυτά τα cookies με σταφίδα, κανέλα και καρύδια της Βέφας Αλεξιάδου πρέπει να τα δοκιμάσεις! Δεν θα μείνει ούτε ένα μέσα στο σπίτι!

Ένα γλύκισμα ακόμα και για τις ημέρες της νηστείας. Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα μπισκοτάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα.

Υλικά

1 κούπα καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
1 1/4 κούπα μαργαρίνη
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα κρασί λευκό
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 συκευασία βανίλια
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 1/2 κούπα περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σταφίδες ξανθές
1 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Χτυπήστε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ όλα τα υλικά, εκτός απο τα καρύδια και τις σταφίδες, ώσπου να ανακατευτούν καλά για 1-2 λεπτά.

Ρίξτε κι ανακατέψτε ελαφρά τα καρύδια και τις σταφίδες.

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου το ταψί, αραδιάστε κουταλιές απο το μίγμα, σε απόσταση 3 εκατ. τη μία απο την άλλη (απλώνουν και φουσκώνουν λίγο).

Ψήστε τα cookies 10-12 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου οι άκρες τους ν'άρχίσουν να ροδίζουν.

Βγάλτε τα απο το φούρνο, αραδιάστε τα σε σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Φυλάξτε τα (αν περισσέψουν) σε κουτί μπισκότων.

Καλή επιτυχία!

Δείτε και την συνταγή της για κρουασάν με κανέλα!

Βέφα Αλεξιάδου: Έβαλε κανέλα στα κουλούρια της και δεν προλάβαινε να φουρνίζει! Η συνταγή κειμήλιο!

Η Βέφα Αλεξιάδου έβαλε κανέλα στα κουλούρια της και δεν προλάβαινε να φουρνίζει! Η συνταγή κειμήλιο στη δημοσιότητα και τρελαίνει κόσμο!

Κουλουράκια με έντονο άρωμα πορτοκαλιού. Είναι μια παλιά συνταγή της Βέφας αλλά θα την αγαπήσετε σίγουρα!

Υλικά

4-4 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κούπα βούτυρο μαλακό
1 κούπα ζάχαρη
2 κροκάδια
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές κακάο - Λίγη κανέλα προαιρετικά

Εκτέλεση


20 Minutes
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν.



Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.



Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στο χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.



Ρίξτε το σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ να ενσωματωθεί με το βούτυρο.



Σταματήστε το χτύπημα,ρίξτε κι ανακατέψτε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν σε δόσεις, προσθέτοντας όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.



Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη και στη μία αν θέλετε προσθέστε κακάο κοσκινισμένο να γίνει σοκολατένια.



Πάρτε μικρή ποσότητα και πλάστε μπαλάκια. Μετά με το δάχτυλο κάντε μια τρύπα στο κέντρο μέχρι κάτω, ώστε να γίνει ένα ωραίο κουλουράκι.



Μπορείτε να κάνετε και ανάμεικτα κουλουράκια όπως στη φώτο και ότι σχέδιο σας αρέσει.



Βάλτε τα σε ταψί με στρωμένο λαδόχαρτο και αν θέλετε αλείψτε τα με ένα κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.



Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.



Αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων, διατηρούνται 1 μήνα.

Δείτε και αυτή την ιδέα: Βέφα Αλεξιάδου: Σου περίσσεψε γαλοπούλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Με αυτή τη συνταγή, δεν θα μείνει ούτε το κοκαλάκι!