Βέφα Αλεξιάδου: Το μιλφέιγ της «γονάτιζε» τα μαγαζιά! Έχει κανέλα σε διπλή δόση!

Η συνταγή που κρατούσε κρυφή για χρόνια!

Βέφα Αλεξιάδου: Το μιλφέιγ της «γονάτιζε» τα μαγαζιά! Έχει κανέλα σε διπλή δόση!

Το μιλφέιγ της Βέφας Αλεξιάδου «γονάτιζε» τα μαγαζιά! Έχει κανέλα σε διπλή δόση και έχουμε την συνταγή που κρατούσε κρυφή για χρόνια!

Υλικά

1 κουτί φύλλο σφολιάτα

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
2 2/3 κούπες γάλα
1/3 κούπας ζάχαρη
4 κροκάδια
3 βανίλιες
7 κουταλιές κορν φλάουρ
βούτυρο αγελάδος

ΣΑΝΤΙΓΥ
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
βανίλια

Εκτέλεση

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το περισσότερο γάλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνουμε όλα στο βραστό γάλα μέχρι να πήξουν. Χτυπάμε τα κροκάδια, ρίχνουμε μέσα λίγη από την κρέμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μίγμα στο βραστό γάλα. Αδειάζουμε σε μπολ και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα.

Για τη σαντιγύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Παίρνουμε το 1/3 της σαντιγής και το αναμιγνύουμε με την κρέμα.


Για το φύλλο παίρνουμε 1 κουτί σφολιάτα, την ανοίγουμε και τη χωρίζουμε στα 4. Βουτυρώνουμε και αναποδογυρίζουμε στο ταψί κάθε κομμάτι. Με ένα πηρούνι, κάνουμε τρύπες σε κάθε κομμάτι, για να φουσκώσει. Το βάζουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10' στην αρχή και μετά το κατεβάζουμε σε θερμοκρασία 150 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για άλλα 35'-40'.
Τοποθετούμε ένα φύλλο στην πιατέλα, γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και βάζουμε κρέμα στο φύλλο. ΄Υστερα τοποθετούμε το άλλο φύλλο και βάζουμε κρέμα και σε αυτό. Επάνω από τα δύο φύλλα, βάζουμε σαντιγύ με το κορνέ και ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο καβουρντισμένο. Βάζουμε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.

Δείτε και την συνταγή της για ντόνατς!

Εύκολο και γρήγορο μιλφέιγ με ροδάκινα!

Σου δίνουμε συνταγή για ένα εύκολο και γρήγορο μιλφέιγ με ροδάκινα!

Αξιοποιούμε τα ζουμερά ροδάκινα και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό του καλοκαιριού!

Ανατρεπτικό και απολαυστικό! Μπράουνι με...αβοκάντο!

Υλικά
25-26 έτοιμα σφολιατίνια*
300γρ. τυρί κρέμα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
200γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 σφιχτά ροδάκινα, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε λίγη λίγη τη σαντιγί ανακατεύοντας με τη σπάτουλα. Με ένα μεγάλο κουτάλι βγάζετε τρεις γεμάτες κουταλιές κρέμας και τις φυλάτε σε ένα μπολ στο ψυγείο.

Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα στην κρέμα που είναι στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.

Καλύπτετε μία μακρόστενη φόρμα κέικ με μεμβράνη και στρώνετε μέσα 8 σφολιατίνια. Αδειάζετε τη μισή κρέμα με τα ροδάκινα και απλώνετε με μία σπάτουλα. Καλύπτετε με άλλα 8 σφολιατίνια, απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα με ροδάκινα και στρώνετε με τη σπάτουλα. Τέλος σκεπάζετε με άλλα 8 σφολιατίνια.

Σκεπάζετε τη φόρμα με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει η κρέμα. Στη συνέχεια, βγάζετε το μιλφέιγ από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Με σπάτουλα απλώνετε επάνω την κρέμα που είχατε κρατήσει στο ψυγείο, με τα χέρια σας τρίβετε τα υπόλοιπα σφολιατίνια από πάνω, πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr