Βέφα Αλεξιάδου: Κάνε ένα cheesecake mousse όνειρο! Βάλε και κανέλα και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι!

Θα ξετρελαθείτε!

Βέφα Αλεξιάδου: Κάνε ένα cheesecake mousse όνειρο! Βάλε και κανέλα και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι!

Έχεις δοκιμάσει να φας ένα cheesecake mousse; Η συνταγή αυτή της Βέφας Αλεξιάδου είναι ένα όνειρο, αν της βάλεις και κανέλα δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι. Μικροί και μεγάλοι σίγουρα θα ενθουσιαστούν όλοι με αυτή την παραλλαγή.

Αυτή η συνταγή είναι της Βέφας, είναι φοβερή! Εγώ την πρώτη φορά την έκανα έτσι, αλλά μου έπεσε πολύ μεγάλη δόση σε αυτή την φόρμα, πιστεύω ότι είναι υπερβολικά μεγάλη ποσότητα.

Όυτε το κομμάτι που έκοβα στεκόταν καλά, έτσι τις επόμενες φορές έφτιαχνα την ίδια δόση στη βάση αλλά την μισή δόση σε κρέμα και γλάσο και βγαίνει μία χαρά. Δοκιμάστε το αξίζει πολλά!!! Έχει φοβερή γεύση, άλλωστε το καταλαβαίνει κανείς και από τα υλικά που περιέχει.

Υλικά

12 άτομα
Για την ζύμη μπισκότου
1 3/4 κούπας μπισκότα Οreo Cookies, αλεσμένα
1/3 κούπας μαργαρίνη ή βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές ζάχαρη

Για τη σάλτσα σοκολάτας

500 γρ κουβερτούρα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
Εσάνς πικραμυγδάλου ή βανίλια

Για την γέμιση

500 γρ. κουβερτούρα
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
800 γρ. κρίμ τσίζ
1/3 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη ζύμη μπισκότου. Σ’ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά τρίβοντας τα με τα χέρια σας, να ενωθούν καλά. Στρώστε σε μια φόρμα με στεφανή 28 εκ, το μείγμα των μπισκότων πατώντας το με τις παλάμες σας.

Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το κρίμ τσιζ και το βούτυρο ν’ αφρατέψουν.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί, ρίξτε κι ανακατέψτε λίγη, λίγη την κρέμα γάλακτος.

Αφήστε το μίγμα να κρυώσει. Ρίξτε το στο μίγμα του κρίμ τσιζ μαζί με την βανίλια και χτυπήστε τα να αφρατέψουν.

Αδειάστε το μείγμα μέσα στην στεφανή, επάνω στη βάση μπισκότου και βάλτε το στο ψυγείο, εώς την επόμενη να πήξει.

Φτιάξτε τη σάλτσα σοκολάτας. Λίωστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίξτε λίγη, λίγη την κρέμα, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Κατεβάστε από την φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε το άρωμα της προτιμήσεώς σας.

Αφήστε να χλιαρίνει λίγο και ρίξτε την στο τσίζ κέικ.

Αφήστε το γλύκισμα στο ψυγείο να στερεοποιηθεί η σάλτσα και σερβιρετέ το κρύο.

Δείτε και την συνταγή της για ντόνατς!

Βέφα Αλεξιάδου: Το μιλφέιγ της «γονάτιζε» τα μαγαζιά! Έχει κανέλα σε διπλή δόση!

Το μιλφέιγ της Βέφας Αλεξιάδου «γονάτιζε» τα μαγαζιά! Έχει κανέλα σε διπλή δόση και έχουμε την συνταγή που κρατούσε κρυφή για χρόνια!

Υλικά

1 κουτί φύλλο σφολιάτα

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
2 2/3 κούπες γάλα
1/3 κούπας ζάχαρη
4 κροκάδια
3 βανίλιες
7 κουταλιές κορν φλάουρ
βούτυρο αγελάδος

ΣΑΝΤΙΓΥ
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
βανίλια

Εκτέλεση

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βάζουμε το περισσότερο γάλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνουμε όλα στο βραστό γάλα μέχρι να πήξουν. Χτυπάμε τα κροκάδια, ρίχνουμε μέσα λίγη από την κρέμα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μίγμα στο βραστό γάλα. Αδειάζουμε σε μπολ και βάζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα.

Για τη σαντιγύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Παίρνουμε το 1/3 της σαντιγής και το αναμιγνύουμε με την κρέμα.


Για το φύλλο παίρνουμε 1 κουτί σφολιάτα, την ανοίγουμε και τη χωρίζουμε στα 4. Βουτυρώνουμε και αναποδογυρίζουμε στο ταψί κάθε κομμάτι. Με ένα πηρούνι, κάνουμε τρύπες σε κάθε κομμάτι, για να φουσκώσει. Το βάζουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10' στην αρχή και μετά το κατεβάζουμε σε θερμοκρασία 150 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για άλλα 35'-40'.
Τοποθετούμε ένα φύλλο στην πιατέλα, γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και βάζουμε κρέμα στο φύλλο. ΄Υστερα τοποθετούμε το άλλο φύλλο και βάζουμε κρέμα και σε αυτό. Επάνω από τα δύο φύλλα, βάζουμε σαντιγύ με το κορνέ και ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο καβουρντισμένο. Βάζουμε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει.