Κρουασάν κανέλας από την Βέφα Αλεξιάδου - Έτοιμα για φάγωμα μέσα σε 15 λεπτά

Νόστιμα και γρήγορα για να τα απολαύσεις με το πρωινό σου και όχι μόνο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κρουασάν κανέλας από την Βέφα Αλεξιάδου - Έτοιμα για φάγωμα μέσα σε 15 λεπτά

Θέλεις να φτιάξεις ένα γλυκό για να πάρουν τα παιδιά σου στο σχολείο ή να φάτε για πρωινό, ακόμη και για σνακ μέσα στην ημέρα; Τότε τα κρουασάν κανέλας, μιας συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, θα σε ξετρελάνει. Είναι μια εύκολη συνταγή, καθώς είναι έτοιμα για φάγωμα μέσα σε 15 λεπτά.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι οικονομικά και όλοι τα έχουμε στο σπίτι μας, οπότε μπορεί να μην χρειαστεί καν να πας στο super market. Πάμε να δούμε λοιπόν τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά

  • 12 κομμάτια
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 5-6 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον αρτοπαρασκευαστή πρώτα τα υγρά και έπειτα τα στερεά υλικά.
  • Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα ζυμώματος.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ. και πάχους 8 χιλ.
  • Κόβουμε όπως την πίτσα σε 12 κομμάτια.
  • Βάζουμε γέμιση της αρεσκείας μας στη φαρδιά πλευρά και τυλίγουμε το τρίγωνο προς τη μύτη.
  • Αλείφουμε με λίγο γάλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 15-18 λεπτά.

Αν θες να φτιάξεις ακόμη ένα γλυκό, Θα τους στείλει όλους αδιάβαστους το κέικ πορτοκάλι από την Βέφα Αλεξιάδου.

Αν σου μείνει κανέλα δοκίμασε να φτιάξεις και τα μπισκοτάκια πτι φουρ με σοκολάτα της Βέφας Αλεξιάδου

Γλυκός "θάνατος" θα σας βρει με αυτή τη συνταγή από την Βέφα Αλεξιάδου! Η κορυφαία μαγείρισσα μας δείχνει πως να φτιάξουμε μπισκότα πτι φουρ με σοκολάτα και κανέλα!

Αν ψάχνεται απεγνωσμένα μια εύκολη και γρήγορη συνταγή γλυκού για να φτιάχνεται όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι χωρίς να κουράζεστε ιδιαίτερα, σας την βρήκαμε και είναι από την Βέφα Αλεξιάδου!

"Για όποιον απορεί που είναι τα αυγά στη συνταγή... δεν έχει.. κι εγώ παραξενεύτηκα πολύ αλλά βγαίνει τέλειο το αποτέλεσμα και χωρίς αυτά! Η ζύμη δεν απλώνει καθόλου στο ταψί, είναι σφιχτή όταν τα βάζετε στο φούρνο οπότε φροντίστε να είναι λεπτά τα μπισκότα που θα φτιάξετε για να μην φαίνονται τεράστια μετά που θα τα ενώσετε ανά δύο. Η συνταγή νομίζω είναι της κυρίας Βέφας Αλεξιάδου αλλά δεν είμαι σίγουρη γιατί την είχα γράψει από παλιά σε ένα μπλοκάκι και τώρα μετά από πολύ καιρό τη θυμήθηκα και την έφτιαξα.."

Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια (σκόνη)
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το γέμισμα και το στόλισμα
  • μαρμελάδα
  • σοκολάτα λιωμένη
  • τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ να γίνει αφράτο. (Να μην είναι λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το άρωμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μειγμα ομοιογενές.
  • Ρίχνουμε μέσα το κρασί. Αφήνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπατουλα το μιγμα, να ενωθει και το κρασί.
  • Αρχίζουμε να ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας πάλι με τη σπάτουλα στην αρχη και προς το τέλος με το χέρι. Οταν έχουμε ρίξει ολο το αλεύρι θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
  • Πλάθουμε μπισκοτάκια με το χέρι ή τα φτιάχνουμε με κορνέ μπισκότων και τα στρώνουμε σε λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πολυ ελαφρα, περίπου 15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
  • Οταν κρυώσουν τα κολλάμε ανα δύο με μαρμελαδα ενδιάμεσα και βουτάμε τα μισα σε σοκολατα λιωμενη ή αλειφουμε με μαρμελαδα και τρούφα...ή οτι αλλο στόλισμα μας αρέσει!)

Επίσης, αξίζει να δοκιμάσετε και την συνταγή της για λαχανοντολμάδες! Δείτε την εδώ τώρα!

Πηγή: cookpad.com