Γρήγορο παγωτό πορτοκάλι με μόνο 5 υλικά - Στο ψυγείο για 20 λεπτά και έτοιμο

Απίστευτη συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γρήγορο παγωτό πορτοκάλι με μόνο 5 υλικά - Στο ψυγείο για 20 λεπτά και έτοιμο

Μια απίστευτα γρήγορη συνταγή για υπέροχο παγωτό πορτοκάλι από τον Γιώργο Τσούλη. Χρειάζεται μόνο 5 υλικά και 20 λεπτά ψυγείο για να είναι πανέτοιμο!

Την συνταγή την βρήκαμε στο giorgostsoulis.gr και παρακάτω θα βρεις αναλυτικά όλα τα βήματα αλλά και τα υλικά που θα χρειαστείς.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πορτοκάλια
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και τα στύβουμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε το χυμό σε ένα μπολ και κρατάμε τις κούπες του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω στο παγωτό.
  • Αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη έως μια νύχτα.
  • Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 20-30 λεπτά, παίρνουμε κουταλιές τις βάζουμε μέσα στις κούπες πορτοκαλιού που κρατήσαμε και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Αν θέλουμε το παγωτό μας να μην είναι γλυκό, δεν βάζουμε μέλι, επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς στο παγωτό.

tip: Αν θέλουμε το παγωτό μας να μην είναι γλυκό, δεν βάζουμε μέλι, επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς στο παγωτό.

Δες εδώ και μια συνταγή για παγωτό λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πορτοκάλι: Τα σημαντικά οφέλη του αγαπημένου φρούτου

  • Τα πορτοκάλια, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προφυλάσσουν από ιώσεις, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, ρόλος των οποίων είναι να αντιμετωπίζουν τους ιούς.
  • Η κατανάλωση πορτοκαλιών ρυθμίζει την πίεση -αντίθετα με τη λανθασμένη αντίληψη ότι την ανεβάζει-, αφού τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε σε κάλιο και φτωχά σε νάτριο.
  • Τα πορτοκάλια δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη και ταυτόχρονα έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» (LDL) χοληστερόλης στο αίμα.