Κόλαση αυτό το θεϊκό banoffee με κακάο και ξύσμα σοκολάτας

Έτοιμο σε 10 λεπτά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κόλαση αυτό το θεϊκό banoffee με κακάο και ξύσμα σοκολάτας

Κόλαση αυτό το θεϊκό banoffee με κακάο και ξύσμα σοκολάτας απλό και πολύ εύκολο. Μια συνταγή που αν την φτιάξετε δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι σίγουρα μέσα στο σπίτι και θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Banoffee με αυθεντική καραμέλα γάλακτος Dulce de leche αλλά και dulce de leche σοκολάτα μόνο σε 10' γρήγορα, με απλά υλικά, χωρίς να βράζεις για 3 ώρες το ζαχαρούχο! Δες όλους τους τρόπους για να φτιάξεις την καλύτερη dulce di leche για το θεϊκό μου banoffee!

Υλικά Συνταγής

Για τη βάση

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κακάο

Για το σπιτικό dulce de leche

  • 180 γραμ. βούτυρο
  • 180 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 συσκευασίες γάλα ζαχαρούχο (2 x 410 γρ.)
  • 60 γραμ. ξύσμα σοκολάτας

Για το τελείωμα

  • 4 μέτριες μπανάνες (ώριμες και γερές)
  • 300 γραμ. χτυπημένη κρέμα 35% (σε παχύρρευστη μορφή)
  • ξύσμα σοκολάτας

Για την επικάλυψη

  • λίγο κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, για να φτιάξουμε τη βάση του banoffee (μπανόφι). Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα μπισκότα.
  • Ντύνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκ. Φροντίζουμε να ντύσουμε τα πλαϊνά, ανασηκώνοντας.

Για την εύκολη κρέμα καραμέλας του μπανόφι

  • Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.
    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.
  • Αδειάζουμε τη μισή κρέμα καραμέλας στη βάση μπισκότου. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στην υπόλοιπη κρέμα καραμέλα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει. Περιχύνουμε τη δεύτερη στρώση μπλέκοντας τη μια μέσα στην άλλη.
  • Παγώνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Ξεφορμάρουμε το banoffee. Στρώνουμε φέτες μπανάνας σε όλη την επιφάνεια γαρνίρουμε με την χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας και κακάο. Απόλαυση χωρίς τέλος!

Παραλλαγές banoffee Dulce di leche

Στην κατσαρόλα

Αφαιρούμε τα χαρτιά από δυο κλειστές συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ελέγχοντας πάντα το νερό ώστε να καλύπτει τα κουτιά για 2:30-3:00 ώρες, ανάλογα πόσο σκούρο το θέλουμε. Αφήνουμε τα κουτιά να κρυώσουν, τα ανοίγουμε και τα χρησιμοποιούμε για γεμίσεις σε γλυκά, μπισκότα, κέικ και παγωτά.

Στο φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε σε μπεν μαρί. Γεμίζουμε μέχρι την μέση βαθύ ταψί με ζεστό νερό. Σε μικρό πυρέξ, 22-24 εκ., αδειάζουμε ένα ζαχαρούχο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε μέσα στο μπεν μαρί.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να πάρει σκούρο χρώμα.

Κατά την διάρκεια ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά στο μπεν μαρί. Πρέπει πάντα να καλύπτουν τη μέση του ταψιού.

Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό στο μπεν μαρί.

Δείτε και πως να φτιάξετε νηστίσιμο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα!

Αν δεν θέλετε το banoffe δείτε την τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα

Τούρτα μωσαϊκό με διπλή πανακότα, θα την αφήσετε λίγα λεπτά στο ψυγείο και θα γίνει μια τρέλα. Μια συνταγή που αν την φτιάξετε δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι σίγουρα μέσα στο σπίτι και θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Την βρήκαμε στο argiro.gr. Και λατρεμένο μωσαϊκό και πανακότα. Φανταστική, καλοκαιρινή συνταγή που θα απολαύσουν όλοι.

Υλικά Συνταγής

Για το μωσαϊκό (βάση τούρτας)

  • 250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1/4 φλ. κονιάκ

Για τη διπλή πανακότα

  • 1200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200. γραμ. φρέσκο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 φύλλα (των 2 γρ. έκαστο) ζελατίνα
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος

Για γαρνίρισμα

  • φράουλες
  • λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την τούρτα μωσαϊκό με πανακότα, βάζοντας σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει. Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά. Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30′.
  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τις μισές ζελατίνες να μαλακώσουν για 5′. Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την μισή κρέμα, το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε τους καρπούς της βανίλιας με μαχαίρι και τους προσθέτουμε στην πανακότα.
  • Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με την παγωμένη βάση. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες και αφού φτιάξουμε την πανακότα, όπως είναι ζεστή, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην τούρτα. Ξαναπαγώνουμε την τούρτα να σφίξει.